Hvordan beregne de månedlige og årlige strømkostnadene for en enhet

Senest når en saftig tilleggsbetaling er nødvendig for strømmen, ser du nærmere på hvilke koster de enkelte enhetene som resulterer i året. Kan det være at den lille vifteoppvarmingsviften 1000 kWh av ekstra forbruk per år? Elektrisitetskalkulatoren vår svarer på disse spørsmålene for deg.

Hvordan bestemme det årlige forbruket av en elektrisk enhet

  1. Skriv inn det første feltet i elektrisitetskostnadskalkulatoren, som nominelt strømforbruk har enheten i Watts. Dette er på Type Shield for de fleste enheter.
  2. Setter pris på hvor mange timer om dagen du har slått på enheten i gjennomsnitt og skriv inn antall timer i neste felt.
  3. Les fra strømregningen hvor mye cent per kilowatt strømleverandøren din beregner og angir verdien som et cent beløp.
  4. Etter å ha skrevet ut på knappen, vil du se det månedlige og årlige forbruket i kilowattimer og de ekstrapolerte kostnadene.

Strøm måler

Et beregningseksempel:

Hvis en hårføner med 2500W strømforbruk går en halv time hver dag, skaper dette 456 kWh strøm brukt i året.

Til en pris på 32 øre legger kostnadene i dette eksemplet opptil 146 euro i året.

reklame

Mål gjeldende strømforbruk på en elektrisitetsmåler

Med tanke på de stadig økende energiprisene, er hver kilowattime spart. Så det er viktig å søke etter elektrisitetspotensial i husholdningen. Men først må du finne ut hvor mye du for øyeblikket bruker. Denne utbredte datamaskinen vil hjelpe deg.

  • Gå til strømmåleren for husholdningen din. Jo mer energi brukes, jo raskere, ruten i den.
  • Les hvor mye revolusjoner per kWh gjør platen per kWh. En typisk verdi er 75 u/kwh.
  • Bruk stoppeklokken for å måle tiden på sekunder, mellom to løp av den røde merkingen. Skriv ned denne gangen.

Skriv deretter inn dataene i strømkalkulatoren nedenfor for å få beregnet forbruket.

Hvis for eksempel hvis du måler en sirkulasjonstid for ruten på 60 sekunder ved en teller med 75 U/KWH, er ditt nåværende forbruk 800 watt.

Bruk for eksempel strømkalkulatoren for å måle effekten av visse tiltak for å inneholde energikostnader umiddelbart. Forresten, du finner tipsene våre for å spare strøm her.

Endre strømleverandøren som leietaker

Endringen av strømleverandør er ikke bare interessant for huseiere. Boligle leietakere kan også endre leverandøren. Forutsetningen for dette er at det er en egen strømmåler for leiligheten.

Dessverre er dette ikke alltid tilfelle. For eksempel kan det være problematisk hvis det er en strømmåler per etasje, eller hvis det ikke er noen egen teller for delt landbelysning.

I dette tilfellet, snakk med utleieren om han ikke ønsker å endre leverandøren.

Før du endrer deg med den gamle leverandøren

Før du bestemmer deg for å bytte til en av de nye, visstnok billigere strømleverandørene, bør du be din nåværende leverandør om et billigere tilbud.

Årsaken: Hvis du aldri har endret leverandøren din, er du en så kalt kollektivforhandlinger. Tollen bestemmes av økonomiske saker. Den teoretiske fordelen med taksten: leverandøren må ikke selge strømmen dyrere enn kollektiv.

I praksis er de nåværende strømprisene under taksten, og knapt noen leverandør vil frivillig gi deg strømmen billigere. På den annen side, be om en billigere pris, så kan du bli en så kalt spesialkontraktskunde. Leverandøren kan gjøre deg til et bedre tilbud. Først da skal du bestemme om du endrer eller ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.