Hvis mushjulet eller musen ikke lenger fungerer, kan skitt være årsaken

Datamus er en tung arbeider og finner likevel så lite oppmerksomhet. Musen forventes ganske enkelt å jobbe perfekt. Men som kanskje bare tastaturet, blir musen utsatt for mange belastninger – spesielt skitt. Slitasje fra hendene, skitne bordplater og museputer, støv, hår – alt dette kan være vanskelig å gjøre med mus.

Denne artikkelen viser hvilke problemer som kan oppstå hos skitne mus og hvordan du fikser dem.

Våre musetips:

  • Hvis musehjulet ikke lenger fungerer, kan skitt være årsaken
  • Rengjør musen
  • Mus glir ikke: Muspute kan hjelpe
  • Datamaskin: Rengjør museputen
  • Optisk mus fungerer ikke: dette skyldes ofte overflaten

Hvis musehjulet ikke lenger fungerer, kan skitt være årsaken

Over tid blir hver mus skitten på innsiden. Dette merkes spesielt i musehjulet. På et tidspunkt ansetter dette arbeidet hans eller fungerer bare upålitelig.

Hvordan rengjør musehjulet

Avhengig av musen er prosedyren annerledes som du kan rengjøre musens hjul på musen. Ved å bruke eksemplet på Logitech MX 518, vil vi vise deg hvordan du gjør det.

Det er viktig at du får musen godt. Det er best å gjøre deg smart i driftsinstruksjonene eller på internett. Billige mus er ofte bare limt, kopier av høyere kvalitet som MX 518 har skruer.

Avhengig av musen må du søke etter skruene en stund. Ofte sitter de bak klistremerker. I dette tilfellet: Fjern klistremerkene eller bare kake gjennom skrutrekkeren.

Åpne skruene og deretter mushuset veldig nøye og ikke rykkete – ellers kan det skje at noen deler flyr bort fra innsiden av musen. Det er akkurat det du bør unngå.

Ta et bilde før demontering

Stoppe. Før du fortsetter å takle musen, få ditt digitale kamera og lage det, bedre flere bilder av musens interiør. De vil hjelpe dem senere med å orientere seg igjen når de samles.

Indre liv i Logitech MX518 – (Foto: Martin Goldmann)

Ta deretter de enkelte delene rundt musehjulet og rengjør dem forsiktig. En børste eller en bomullspinne møtes vanligvis.

Sett sammen alt igjen (du har fortsatt bildene?) og musehjulet ruller raskt og raskt.

reklame

Rengjør musen

Hvis musepekeren rykk og den digitale manageren ikke lenger vil ha slik du vil, bør du rengjøre musepute og mus.

Musputer med plastoverflate er fettete etter en stund. Fordi hånden din forverres fett som musekulen glir på et tidspunkt. Bruk vann med vaskemiddel eller en klut gjennomvåt med alkohol for å rengjøre matten.

Da er det musens sving. Åpne dyret på undersiden. Vanligvis følger dette med en rotasjon på platen, som omgir museballen. Ta deretter ut ballen og rengjør den med vaskemiddel eller alkohol.

Ta nå en titt på musen. Her kan du vanligvis se tre ruller. Over tid samler en svart dekking av fett og skitt dette. Ta en skrutrekker eller en liten kniv og skrap det grove skittet forsiktig av tannhjulene dine. Etter det er en bomullspinne som er vannet i alkohol i mål.

Hvis matt, baller og ruller skinner igjen, bør musen også fungere bra igjen.

Mus glir ikke: Muspute kan hjelpe

Ofte blir det neppe merkbart: musen blir stadig vanskeligere å bevege seg. Dette kan være irriterende eller forårsake smerter hvis du må bruke for mye styrke til å bevege musen permanent.

Første middel: Gjør musen og overflaten virkelig grundig ren. For å gjøre dette, bruk en litt fuktig klut med litt vaskemiddel. Mye skitt setter i gang, spesielt på undersiden av musen.

Muspute senker musens friksjonsmotstand – (Foto: Martin Goldmann)

Hvis musen fremdeles ikke går jevnt nok etter rengjøring, bør du få en musepute. Gamer Mouse Pads er spesielt designet for gliding, dvs. de som bruker engasjerte datamaskindspillere. Slike pads er tilgjengelige på internett fra rundt åtte euro.

I tillegg kan du fremdeles få limestrimler for undersiden av musen som senker friksjonen ytterligere. Og hvis du verdsetter minimal motstand, får du en lysbildespray for puten. Etter det går det veldig jevnt.

Men husk å fortsette å rengjøre puten og undersiden av musen regelmessig.

reklame

Datamaskin: Rengjør museputen

Mus på musepute – (Foto: Markus Schraudolph)

Støv og hudfett tilsett hvert musepute. Med høykvalitetsputene med vevoverflate, kan du se et gråaktig dekk som ser stygt ut og øker musens friksjon.

Hvis du ikke er sikker, må du lage neglen til å teste: kjør over museputen med en spiker som om du ville klø den. Hvis det opprettes en hvit stripe, bør puten rengjøres.

Hvordan rengjøre museputen din med vevoverflate

Plasser museputen på en glatt overflate, for eksempel kjøkkenbeskyttelse.

Spray overflaten med en fettoppløsende rengjøringsmiddel, for eksempel en kjøkkenrens. Hvis du ikke har noe å spraye, legg renholderen på en svamp, la middelskumskummet ved å trykke svampen og deretter spre renholderen på museputen.

Gi agenten for å løse skitten for midlene. 10 sekunder skal være nok.

Ta en mikrofiberklut og fuktig.

Trykk på klut. På denne måten kan du dra ytterligere baner til du har nådd alle stedene på puten.

Til slutt, bruk en tørr klut for å gjenoppta så mye av fuktigheten som mulig.

Etter inngrepet har du en ren museoppdyp med rike farger og minimal friksjon.

Optisk mus fungerer ikke: dette skyldes ofte overflaten

En optisk mus registrerer bevegelsene via fargeforskjellene i undergrunnen. Hvis overflaten er monokrom eller reflekterer, fungerer musen ofte ikke pålitelig. Da vil det være vanskelig å kontrollere musen nøyaktig. Spesielt med glassbord har de optiske gnagere ofte vanskeligheter.

En mønstret base hjelper her, for eksempel et trykt papirark. Et farget musepute eller et plastsett, som brukes som base for plater og kopper, er også veldig egnet.

Med riktig overflate kan musen implementere bevegelsene sine, deretter nøyaktig på skjermen.

Optisk mus på musepute

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.