Hva kan jeg gjøre hvis bilen min rykker mens jeg starter opp eller tar av bensin?

Hvis bilen rykker, kan den ha mange årsaker. Vi har valgt de typiske problemene og manglene for deg, noe som kan sikre at bilen rykket når du starter opp eller tar bort gassen.

Bil rykk når du starter

Hvis en bil rykker når du starter, kan det være fordi et feil kurs er satt inn. Men det kan også være at sjåføren bare ga for lite bensin. Imidlertid, hvis det ikke skyldes sjåføren, kan tekniske problemer også være årsaken til dette.

Pedale i bilen

Er drivstoffilteret ok?

En mulig årsak til en bil dust når du starter kan være et problem i drivstoffsystemet. Finansieringspumpen kan være mangelfull eller drivstoffilteret er skittent. Dette får ikke nok drivstoff i injeksjonssystemet.

Så snart motoren ikke er levert med drivstoff, opprettes den typiske rykingen. Selvfølgelig er det også muligheten for at en feil i drivstoffinjeksjonssystemet har oppstått. I alle fall bør et verksted konsulteres umiddelbart slik at problemet kan løses.

Som lekmann har du knapt noen måte å reparere noe på et moderne drivstoffinjeksjonssystem, fordi spesielle diagnostiske enheter er nødvendige for dette.

Tennplugger defekt?

En annen mulig årsak kan være mangelfulle tennplugger. Hvis disse blir brent for mye, er det feilinitteringer som også kan utløse en rykking. Hvem som helst kan endre tennpluggene selv. Dette krever bare en tennpluggstast.

Bare stearinlyspluggene må fjernes og de gamle tennpluggene er skrudd ut. Deretter er de nye tennpluggene skrudd inn og pluggene er plassert på. Det er selvfølgelig viktig å sikre at pluggene ikke blir byttet ut. Derfor anbefales det å endre hver tennplugg individuelt.

Elektronikkskader?

Hvis problemet fortsetter, kan det også være en feil i elektronikken. Noen ganger er motorstyringsenheten eller en annen elektronisk komponent skadet. Eller en sensor som luftmassekniven er mangelfull. Dette kan også bare repareres i ett verksted. Noen ganger er en programvareoppdatering av motorstyringen nok.

I eldre biler kan oksiderte tenningskontakter også være ansvarlig for en rykkete bil. I dette tilfellet trenger du bare å fjerne lokket til tenningsdistributøren og spray litt kontaktspray til tenningskontaktene.

Muligens clutchen?

Årsaken til en rykkete bil er ikke alltid i motorområdet. Noen ganger kan det også skyldes koblingen. For eksempel kan koblingsskiven brukes eller skjevt. I dette tilfellet er det ingen ensartet friksjon i kraftoverføring, men koblingen «Pluck».

En annen, men også hyppig årsak, er en utslitt eller en mangelfull spaltesylinder av clutchen. Hvis dette er tilfelle, vil et besøk i verkstedet også være nødvendig. Noen dyktige håndverkere tør også å utveksle clutchen. Men noe spesialkunnskap er nødvendig for dette.

Ellers ville et besøk på verkstedet være passende i dette tilfellet. Å fornye clutchen er ikke en stor oppgave for et verksted og gjøres vanligvis raskt.

Du kan finne mer om temaet «kobling» i spissen: Hvordan gjenkjenne en mangelfull kobling.

Kald er en annen mulig årsak

Rykingen forekommer spesielt ofte når du kjører av en bil hvis det var utendørs utendørs. På grunn av tåke eller regn kan det dannes fuktighet i tenningssystemet. Dette kan også føre til at den kalde motoren rykker i en kort periode. Så snart motoren har nådd sin driftstemperatur, har fuktigheten i det elektriske systemet fordampet, og alt skal deretter løpe perfekt. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å gå på et verksted.

reklame

Bil rykk når jeg går av bensinen

Den vanligste grunnen til at en bil som er rykkete når du tar gassen er en feil motorinnstilling. Rykingen skapes ved å endre plasseringen av gassklaffen på forgasseren eller i nyere biler på injeksjonssystemet når du tar bensinen bort. Dette reduserer inntaksluften. Som et resultat avtar motorhastigheten.

Hvis for eksempel blandingsforholdet mellom luft og drivstoff ikke er satt riktig, opprettes fasen hvor gass fjernes. Den resulterende over smurte blandingen kan antenne seg selv i forbrenningskammeret. Dette rykker motoren.

Besøk workshop

Siden rykingen når du tar gassen ikke bare kan være ubehagelig, men på lang sikt kan også være skadelig for motoren, bør et verksted konsulteres som setter motoren igjen nettopp igjen. Med eldre kjøretøy kan du også prøve å sette et optimalt blandingsforhold selv. For å gjøre dette er det nødvendig å justere blandingsskruen på injeksjonssystemet til rykkene stopper.

Imidlertid er mye følsomhet og litt praksis nødvendig for dette. Hvis du aldri har gjort slikt arbeid, bør du la det være. Slike innstillinger kan ikke lenger gjøres i nyere biler uansett. Vanligvis fungerer ingenting uten de tilsvarende diagnostiske enhetene.

Forklar verkstedet nøyaktig når rykingen skjer

Hvis du tar bilen bort til verkstedet på grunn av rykk når du tar bensinen, bør du forklare mekanikken nøyaktig når og i hvilken form dette fenomenet oppstår. Da er det vanligvis relativt enkelt for mekanikken å fikse feilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.