Hva kan jeg gjøre hvis bilen alltid går ut når du går på tomgang?

En motor som går tom når tomgang ikke bare gjør kjøring ubehagelig og ubehagelig.  Det kan også være farlig hvis motoren dør så snart du kobler ut og går av bensinen.

Hvis motoren går tom mens du kjører, blir den farlig

Eksempel på servostyring: I trange kurver, for eksempel når du blir til byen, løper motoren ut i verste øyeblikk. De går av bensinen, kobler seg til å skru ned, har tatt styringen. Hvis motoren dør nå, selvfølgelig, er servosupporten til styringen umiddelbart. Styringen herder, du må bruke mye mer styrke veldig raskt for å holde deg på linjen din.

Denne mangelen blir farlig på grunn av blinkene som den oppstår. Hvis du ikke reagerer raskt og riktig, kommer du i møtende trafikk eller i veikanten. Løsningsforslag: Hvis du kjører en bil hvis motoren liker å gå på tomgang, må du alltid slå av før kurven slik at du kan holde deg i kurven «på gassen».

Eksempel på bremsekraftforsterker: Hvis du vet at bilen din liker å dø mens du går på tomgang, er du sannsynligvis tilbøyelig til å bare la bilen rulle i stopp og gå trafikk i tilfelle en svak skråning, fordi den ville gå ut igjen uansett og bensin ville gjort Spar også moro uansett. Vennligst ikke gjør det! Negativtrykket for bremsestrømforsterkeren genereres av løpende motor, levering av bremsetrykk varierer bare for to til tre bremser. Trykket er plutselig borte under det fjerde forsøket på å bremse, bremsepedalen kan bare presses med høy innsats. Nåværende ulykker er uunngåelige.

Hvis bilen ofte går ut på tomgang, kan den få ubehagelige konsekvenser. (Foto: Markus Schraudolph Advertising

Angi tomgangshastigheten høyere

Hvis motoren går ut konstant, kan du bruke selvhjelp ved å sette tomgangshastigheten på gassventilen høyere. For å gjøre dette trenger du imidlertid en hjelper som finner den tilsvarende skruen i motorrommet i utgangspunktet mens du trykker på gasspedalen.

I motorrommet kan du se en halvmåne -formet metalldel på toppen av injeksjonspumpen med et trådtau som fører til interiøret. Dette er gasstoget – angrepet på gassventilen kan endres med en enkel skrue. Ikke sett hastigheten for høy! Det hele er bare en nødløsning uansett – turen til verkstedet er den tryggeste løsningen.

Hvis motoren bare dør når den er kald, er luftmassekniven sannsynligvis mangelfull. Da får den kalde motoren for lite drivstoff, med en varm maskin forsvinner problemet. Luftmassemålere er dyre (opptil 300 euro). Første nødløsning: Når motoren og langsom kjøretur på parkeringsbremsen (håndbremsen), bremser du de siste meterne til de stopper. Hold deg på bensinen med høyre fot! Oppmerksomhet – ingen bremselys!

Men kanskje har du også problemet med at bilen din ikke starter i det hele tatt? Les deretter videre her: bilen starter ikke, men batteriet er ok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.