Hva gjør forhjulet, bakhjulsdrift eller firehjulstrekk for bilen?

Tvisten er gammel: Hvilken type kjøretur er den beste? Frontkjøringen er tryggere og bedre om vinteren, bakhjulstrekk sporty og firehjulsdrift bare noe for å svelge SUV? Nok av fordommer. Vi har satt sammen de viktigste fordelene og ulempene med drivtypene og hjelper deg med avgjørelsen.

Hva bringer bakstasjonen virkelig?

Aston Martin, BMW, Mercedes, Porsche, Jaguar, Lexus. De få produsentene som fremdeles er avhengige av bakhjulstrekk i bilene sine i dag, ser ut til å komme ut av premium ligaen. Som må ha sine grunner.

De adelige produsentene stoler på et drivkonsept som nesten har forsvunnet. Hva er så fascinerende med de bakdrevne bilene?

Det er ikke tilfeldig at de dyre bilene alle steder har bakhjulstrekk. Imidlertid er det ikke fordi bakhjulsdriften i produksjonen – hovedsakelig på grunn av bakover som fører bakover – er noen få euro dyrere enn forhjulet. Årsakene er å finne i det overordnede konseptet med kjøretøyene. Og dette konseptet kalles kvalitet, ytelse og kjøreglede. En Jaguar XK er selvfølgelig morsommere enn en Kia Venga. Dette skyldes ikke bare bakhjulstasjonen, men også på grunn av det!

En jaguar, som er over 500 hk, ville bli helt overveldet med forhjulet. Selv med en 200 hk motorkraft, må frakthjulsfraksjonen strebe etter elektroniske hjelpemidler (trekkraftkontroll) slik at forhjulene ikke faller gjennom når du akselererer. Sterke frontførere liker å trekke på styringen, noe som er ubehagelig og ubehagelig. Bakhjulsdriften kjenner ingen problemer. Tross alt er det to aksler for? Det er rettet foran, kjørt bak. Så enkelt som det.

Pokker -drevne biler er betydelig mer smidige enn frontførere. Hvis du har sjansen til å kjøre en Mercedes S-klasse eller en syv BMW, vil du bli overrasket over hvor smidig og lysfot disse fem meter store gigantene er. Det er også grunnen til at Porsche fortsatt er avhengig av bakhjulstrekk. På den annen side ser en like stor fronthjulsdrift stiv og treg.

Sporty kjørestil bakhjulsdriften møtes, i ordens sanneste forstand. Bilen blir inn i kurven og skyver ikke utover som en fronthjulsdrift. I det siste ble biler med bakhjulstrekk kalt «bakglid». I dag kommer det nesten med en fornærmelse. Knapt noen produsenter bygger så trygge og sofistikerte chassis som BMW, Mercedes og de andre nobelklassens representanter. Elektroniske sikkerhetssystemer gjør resten.

Og den andre vanlige disken -argumentene kan også bli ugyldiggjort raskt. Bakhjulstrekket er ikke dyrt, men bilene i seg selv. Romargumentet trekker heller ikke. Stor Mercedes og BMW har nok plass, og en Porsche, Aston Martin eller Jaguar kjøper ikke på grunn av den tilgjengelige plassen.

Og at en fronthjulsdrift er bedre å løpe rett frem. I praksis viser det seg at bakhjulsdriften går bedre generelt. Enten i kurven eller på rett. Og en slik bakhjulsdrift fascinerer ganske enkelt, selv når den bare ikke kjører, men står i garasjen. Imidlertid har den fremre hjulstasjonen betydelige fordeler om vinteren og rommer uerfarne sjåfører mer enn bakhjulstrekk.

reklame

Hva bringer fronthjulet

Siden 1970 -tallet av de 20. Århundre har forhjulet i stor grad seiret på biler. Forhjulsdriftspioneren var den franske produsenten Citroen, som ga ut en «trekkraftavant» på 1930-tallet. I dag er det fremre hjulet bilindustristandarden. Bare BMW, Mercedes og noen eksotikk holder fast på bakhjulstasjonen.

Hva er årsakene til at nesten alle biler er foranførere?

Først av alt sparer forhjulet vekt. Styrken overføres der den genereres – nemlig foran. Produsentene sparer den dyre og forseggjorte Cardan -akselen til bakakselen. Mindre vekt betyr automatisk mindre forbruk, selv om forskjellene neppe er målbare.

Ingen Cardan -skaft betyr – i det minste teoretisk – mer plass i interiøret. I det siste var det fremdeles den mektige Cardan -tunnelen midt i interiøret. Når du har sittet i en Opel -plate eller Ford Taunus, kan du huske det. Bagasjerommet til frontførere er vanligvis mer romslig enn for sammenlignbare bakoperatører. Den som er mye plass på et lite baseområde, er uslåelig for fronten -hjulet. Det er grunnen til at alle små biler (eksepsjonelt smarte) foranførere er.

Front Drive bringer godt rett løp

Bilen blir ikke presset, men trukket. Den fremre hjulstasjonen har også fordeler på en jevn bane. Den tunge motoren laster forhjulene, som derfor ikke snur seg så raskt som drivhjulene til bakre operatører, over hvis drivaksel bare er en mest tom bagasjerom. Du har absolutt allerede observert hvordan en BMW eller Mercedes ved et grønt trafikklys stoppet ved et snødekt trafikklys om vinteren, eller i beste fall ble det litt svingt ut med baksiden. Ingenting fungerer uten lastet drivhjul, fordi den sterkeste motoren ikke bruker noe. Selv elektroniske hjelpere som trekkontroll tar ikke noe med noe.

Frontførere er helt klart det bedre valget selv om vinteren. Men også på tørrdrevne biler gir noen fordeler på tørre veier. Kjøringsatferden er mye sikrere og gir fordeler, spesielt for nybegynnere, fordi frontførere forsiktig og kontrollerbare over forhjulene mot kurveutgangen hvis kurvene blir nærmet for raskt.

Bruk sjåfører uten elektronisk spinnbeskyttelse (ESP) når minst like høye hjørnehastigheter som forhjulstrekk, men bryter plutselig ut med baksiden og står over. Bare ekte eksperter på rattet kan deretter fange bilen igjen, det er altfor farlig for nybegynnere. Den fremre hjulstasjonen tilbyr derfor kjøreoppførsel uten ubehagelige overraskelser.

Årsakene som er nevnt taler derfor tydelig for fronthjulsdriften.

Det bringer firehjulsdrift

Firehjulsdrift er mye mindre vanlig i dette landet enn du kanskje mistenker. Mange av den fasjonable SUV-en (Sports Utility Vehicle), som er basert på firehjulsdrift, har bare front- eller bakhjulsdrift (BMW x 1). På den annen side er det biler som ikke ser ut som firehjulsdrift i det hele tatt, men bringer det som standard (Jaguar X-type, Subaru Legacy). Firehjuls kjøretur i en vanlig bil? Hva bringer det?

Foran og bakhjulstrekk har hver sine helt spesifikke fordeler. Hva kan være mer åpenbart enn å kombinere både drivkonsepter og kjøre alle fire sykler? Det er den grunnleggende ideen, og den er helt riktig.

Firehjulsdrift er også fornuftig i hverdagen. I utgangspunktet er trekkraft, det vil si overføringsfunksjonen på veien bedre under alle forhold. Med normal kjørestil på tørrvei gir ikke firehjulsdriften noen målbare fordeler. Imidlertid endres det grunnleggende med våt bane. Fire drevne sykler overfører motorens kraft sikrere og enda jevnere, selv om du ikke tilhører rally Driving -fraksjonen.

I tilfelle snø og is, er ekstra kostnadene for all -wheel -stasjonen allerede betalt for den første dagen. I motsetning til frontere eller til og med bakre operatører, er alle -hjulstrekkene mye mer avslappet med en jevn overflate. Sjansen for at en av de drevne syklene fremdeles vil treffe et rimelig hendig område er dobbelt så stort som med fremre eller bakre operatører. En bil med althjulstrekk blir både trukket og dyttet. En alt -hjulet kjører mye roligere på Glatter Road, spesielt gradienter mister terroren.

Selvfølgelig kan du også sitte fast i snøen med firehjulsdrift, for eksempel. Imidlertid er gratis kommer mye enklere, spesielt hvis kjøretøyet har en reduksjon eller hjul eller akselåser. Førstnevnte er et nytt gir med kortere gir, sammenlignbar med den lille tannkransen i sykkelbryterkretsen. Med sistnevnte kan individuelle sykler eller hele akser låses. Dette unngår den uønskede effekten at den motsatte veien av differensialoverføringen ikke er drevet i tilfelle et svinghjul.

Låsene gjør det mulig for individuelle sykler som fremdeles har solide overflater under seg selv å flytte hele kjøretøyet. Selv en akse senket i gjørmen kan låses fordi den ikke lenger gir fremdrift uansett.

Hvis du kjører mye med en trailer, bør du absolutt velge et kjøretøy med firehjulsdrift. Den første våte engen med to hester på traileren viser tydelig at avgjørelsen var riktig. Men all -wheel Drive tilbyr også fordeler i normal veioperasjoner. Alene nærmer seg (spesielt forhjulet -kjørere blir raskt overveldet her) lykkes bedre og uanstrengt.

Firehjulsdrift er litt dyrere, men nervene er beskyttet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.