Hva du skal gjøre når skjermen forblir svart selv om datamaskinen kjører

Hvis skjermen holder seg mørk, selv om PC -en kjører, kan dette ha to årsaker: noe er galt med linjene på skjermen, eller PCen er fullstendig blokkert. Det er først og fremst viktig om problemet egentlig bare påvirker selve skjermen. Trekke oppmerksomheten til datamaskinen derfor. Hvis det lager de vanlige lydene, for eksempel å drive opp harddisken etterfulgt av den stille lut med hver tilgang? Alle lysavsetninger er aktive på skjermen, som vanlig?

Først må du sjekke alle tilkoblinger til grafikkortet fra skjermen. Før du får se bak bildet røret, kan du imidlertid se om inspeksjonslampen brenner på huset skorsteinen.

Brenner kontrolllyset?

Hvis kontrollbukta på den mørke skjermen ikke brenner, er løsningen åpenbar: enheten får ikke noe strøm. Kontroller strømforsyningen og sjekk om alle pluggene er satt inn. Om nødvendig kan du også prøve det med en annen strømkabel. Hvis alle disse linjene sitter, kan det fremdeles være at en sikring blir brent i skjermen. Dette er imidlertid ikke lenger en sak for den første hjelpemidleren – skjermen må gå til verkstedet. Forsøk under ingen omstendigheter å gjøre reparasjoner på skjermen!

Ødelagt datamaskin – (Foto: Istockphoto/Gabyjalbert)

Hvis lampen lyser og mattskiven forblir Matt, kommer ikke signalet gjennom PC -en. Dette kan skyldes løse pluggen tilkoblinger. Se om pluggene sitter riktig på skjerm- og grafikkortet. Forresten, en ren visuell inspeksjon er ikke tilstrekkelig her.

I alle fall kan du sjekke firmaets sete for adapteren for hånd. Rykk også på linjene. Hvis bildet flimrer kort, er det sannsynligvis en løs kontakt. I dette tilfellet bør du erstatte linjene.

Monitor forblir svart – (Foto: Istockphoto/Luevanos)

Markus ‘tips:

Noe lært igjen i morges: Hvis PC -en viser påloggingsskjermen etter å ha slått på og verken mus eller tastaturarbeidet, kan en vill USB -pinne være skylden.

Stick trakk av og alt fungerer igjen.

reklame

Du sjekker dette når datamaskinen fungerer normalt

Hvis datamaskinen din har oppført seg i veien etter å ha slått på, er problemet sannsynligvis et sted mellom grafikkortet og skjermen.

Prøv å ringe opp på skjermen menyen. Hvis den reagerer, er sannsynligvis ikke selve skjermen ødelagt. Hvis du allerede er i menyen, velger du alle inndatovarianter (menyelement Kilde Eller knapp med samme navn). Kanskje bare på en feil inngang, dvs Hdmi Når DVI -kabelen er koblet til.

Ta en titt på begge ender av kabelen: pluggene er virkelig fast satt inn og sikret med de knurrede skruene?

Hvis du har sjekket alt dette uten funn, er selve skjermen eller kabelen fremdeles i spørsmål som årsaken til feilen. Test i en annen kabel og en annen skjerm.

Hvis det ikke fungerer heller, kan grafikkortet bli ødelagt. Du kan bare prøve dette ved utvidelse og erstatning med et annet kort.

Det skyldes grafikkortet?

Hvis disse tiltakene ikke hjelper, åpner du PC -en og sjekk om grafikkortet er riktig. Prøv å trykke kortet forsiktig inn i braketten din, men ikke bruk vold!

Hvis ingenting fremdeles fungerer nå, kan årsaken være i feil installert eller ikke ordentlig fast RAM -komponenter. Trykk forsiktig minnemodulene i parentesene dine og sjekk om minnebyggesteinene er riktig snappet inn i parentesene dine.

reklame

Du sjekker dette hvis datamaskinen fungerer atypisk

Hvis datamaskinen ikke går opp eller reagerer annerledes enn vanlig, er problemet med den svarte skjermen mer der.

Som med skjermen, sjekker du først om strømforsyningen er i orden: hvis strømmen virkelig er på stikkontakten og strømkabelen er riktig satt inn på datamaskinen? Bryteren er på strømforsyningen i arbeidsposisjonen («1» eller «ON»).

Hvis datamaskinen er en bærbar datamaskin, kan du legge den helt tilbake. For å gjøre dette, fjern hovedpluggen og batteriet og vent rundt 10 sekunder før du setter begge strømkildene tilbake i drift. Fordi batteriet alene kan holde en feil tilstand av operasjoner som forhindrer turen.

Mange datamaskiner prøver først å kjøre opp et medium som CD/DVD, USB -pinne eller diskett. Selv om det alltid er en tilsvarende melding på skjermen som «Sett inn oppstartsmedier og trykk på en hvilken som helst tast», men selv med en helt bar skjerm, kan et medium være den skyldige. Fjern derfor alle medier fra systemet.

Når du først slår på, har du kanskje ikke fulgt det som skjedde på skjermen. Trykk derfor på tilbakestillingsknappen igjen eller slå av strømmen kort. Hvis i det minste BIOS -rapportene og skjermen senere blir svart, vil problemet sannsynligvis skje når du starter opp. Da kan det for eksempel være en feil i operativsystemet.

Prøv å starte datamaskinen i sikker modus for å få feilen på feilen.

Hvis ingenting av dette hjelper, vil du finne en enda mer sjekkliste for problemer med maskinvaren din i dette tipset.

Sjekkliste: Monitor fungerer ikke

Her oppsummerte her igjen: Hvis skjermen ikke fungerer, bør du ekskludere følgende problemkilder før du tenker på en feil:

  • Skjermen er slått på og riktig koblet til strømnettet?
  • Feil forbindelse valgt. Hvis skjermen har BNC- og D15 -tilkoblinger, må du bytte den til riktig tilkobling. Det er vanligvis en bryter på fronten.
  • Kabel løs. Er alltid glad for å bli tatt. Sjekk alle tilkoblingene igjen i alle fall.
  • Kabelfeil. Kan også skje.
  • Hvis minst en BIOS -skjerm vises, skyldes det vanligvis feil oppløsning under Windows. I dette tilfellet når du starter opp [F8] Trykk og kjør Windows opp i VGA -modus. Endre deretter oppløsningen.
  • Grafikkort sitter dårlig. Trykk tett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.