Hva du skal gjøre hvis radiatorer bare blir varme delvis

Hvis en radiator er varm på et tidspunkt og er kald et annet sted, kan det være flere årsaker. Det kommer veldig an på hvordan ubalansen distribueres.

Radiatoren er varm øverst, kald nedenfor

Hvis du snur ventilen på en kald radiator, blir den varm på siden som ventilen er festet. Derfra sprer varmen seg. Les videre her hvis oppvarmingen forblir helt kald.

Fordi de fleste ventiler er festet øverst, blir radiatoren vanligvis varm øverst og først da nedenfor.

Selv etter at den normale driftstemperaturen er nådd, er den varmere øverst, fordi oppvarmingsvannet gradvis frigjør varmen til radiatoren på vei og etter og etter. Mellom toppen og nederst kan det oppstå forskjeller på 10-15 ° C.

Hvis forskjellen er betydelig høyere, indikerer dette en ekstremt lav strømning. Dette er for eksempel typisk for en radiator som er stort for rommet. Selv med veldig liten strømning av varmevann, når radiatoren deretter romtemperaturen satt ved termostaten.

Hvis rommet blir komfortabelt varmt, er dette ikke et problem i seg selv. Den eneste irritasjonen: en oppvarmingsmåler samlet ovenfor på varmeelementet måler og dermed varmere temperatur og driver dermed oppvarmingskostnadene for denne plassen.

Hvis radiatoren forblir kald selv i bunnen, hvis du åpner ventilen eller termostaten, har oppvarmingen din et problem med strømmen.

Hvis forsyningsrørene har avstengningstapper, bør du sjekke om de virkelig er åpne for å «åpne». Hvis dette er tilfelle, kan pumpeytelsen være for svak eller det er andre bremser for strømmen. I tilfelle en ny installasjon, for eksempel, kan dette indikere feil forbindelse og er en klar grunn til klagen.

reklame

Kald øverst, varm nedenfor

Radiatorer nedenfor – (Foto: Istockphoto/Michael Sleigh)

For en av de sjeldne radiatorene, der innløpsventilen er festet nedenfor, gjelder de samme årsakene som beskrevet i den siste delen, for her sprer varmen atypisk fra bunnen oppover.

På den annen side, hvis ventilen er festet til toppen og radiatoren fremdeles er varmere i bunnen enn toppen, blir enten tilkoblingene til inngangen og prosessen byttet ut, eller det er mye luft i radiatoren som har samlet ovenfor. Dette merkes også på klart hørbare lyder. I dette tilfellet hjelper det å lufte radiatorene.

Bare varm når forsyningslinjen er varm

Hvis radiatoren bare blir minimalt varm i området for forsyningslinjen og du har utført arbeid på radiatoren siden forrige oppvarmingssesong, for eksempel å fjerne det med det formål å få nytt maleri, har du sannsynligvis et veldig banalt problem :

Hver normal forsyningslinje er designet på en slik måte at radiatorene kan skilles fra linjene med to avstengningsventiler. Så du kan demontere varmeelementet uten å måtte tømme vannet i hele linjesystemet. Disse ventilene har sannsynligvis ikke blitt åpnet etter gjenvinning.

For å åpne strømmen, må du vanligvis fjerne prydhetter ved tilkoblingen og finne de egen avstengningstappene bak den. Vanligvis åpner du dem ved å vende deg til venstre ved å bruke en skrutrekker.

Her kan du se en forsyningslinje med avstengningsventilene, med en prydhette er allerede fjernet.

stopcock

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.