Hva du kan gjøre med en utstyrt plate i bilen

Om høsten og vinteren hender det ofte at bilplaten er tåkete inni. Kort tid etter å ha kommet inn i bilen, blir utsikten verre og verre.

Årsaken til dette: den kalde luften kan ikke absorbere så mye fuktighet som varm luft. Derfor legger en fuktighetsfilm på platen på kjøretøyet ditt.

Slå på ventilasjonen mot monterte skiver

Mål nummer én mot montering av vinduer: ventilasjon. Sett ventilasjonen slik at all luft blir ført til frontruten. Plasser blåseren til det høyeste nivået og oppvarmingen på varm.

Bryter posisjon Oppvarming for monterte vinduer i bilen – (Foto: Martin Goldmann)

Selvfølgelig blir kald luft mot rutene først blåst. Men også, selv om det i begynnelsen sakte klarer å få skivene fri.

I tillegg er det verdt å slå på klimaanlegget. Fordi det avfeller luften og sikrer at vinduene blir klare enda raskere.

Selvfølgelig bør du også sørge for at du får bakvinduet gratis. Her hjelper den bakre platen oppvarming.

Forresten: Først av alt, slå på vindusviskerne fra tid til annen. Fordi platen også kan tåke ut.

Definitivt vent til du har en klar visning. Ofte er det gitt etter 30 sekunder.

Hvis skiven din passer spesielt raskt, kan du prøve å rengjøre ruten med en glassrens. Fordi skitne skiver raskere raskere.

Hvis bilen din har et svakt batteri, bør du bare slå på blåseren og den bakre skivens oppvarming når motoren går. Ellers trekker enhetene allerede strøm i starten, som de trenger for å starte motoren for å starte.

reklame

Så de forhindrer at bilvinduer tåker opp igjen og igjen

Hvis skivene i bilen konstant tåker opp, har dette en årsak: fuktighet i bilen. Jo mindre fuktighet du har i bilen, jo mindre tåket vinduene.

Først søk etter årsakene til fuktigheten i bilen. I de fleste tilfeller er klærne.

For eksempel, hvis du liker å gå eller gjøre sport ute, kan det hende du har våte klær i bilen. Sportsposen fra trening på kvelden før kan også inneholde mye fuktighet. Det er viktig om høsten og vinteren: Ta klærne ut av bilen umiddelbart så snart du ankommer hjemme.

En annen grunn er været: på vei til bilen, jakken, buksene, hatten og så videre kan bli våt. Det er ikke mye å gjøre mot det. Imidlertid kan det være fornuftig å legge den våte pelsen i bagasjerommet – hvis den er noe atskilt fra passasjerrommet.

Når det gjelder snø, bør du tappe klærne så mye som mulig før du kommer inn, bør du også frigjøre skoene fra snøen så langt det. En håndsjeneste i et grep serveres godt.

I eldre biler kan det også skje at fuktighet gjennom lekker vinduer eller ødelagte dørforseglinger oppstår. Sjekk alle seler og vinduer – om nødvendig må en spesialist gjøre dette. Kanskje blader også er problemet i avløpskanalene.

Problem gummimatter

Om høsten og vinteren er gummigulv ideelle. Det er best å velge kopier som har en liten økning på kanten. Årsak til mattene: Snø eller regner utenfor det kommer alltid inn i bilen på føttene. Eller verre: gjørme. Dette kan være sterkt skittent av en tekstilfotmatte.

Med all beskyttelse som gummimatter tilbyr, bør du merke en ting: fuktigheten forblir på mattene og i bilen. Dette kan føre til at den blir ubehagelig fuktig i bilen, og at for eksempel vinduene raskt tåker opp. Væsken på matten kan også fryse på knasende kalde netter. Som liker iskrem i bilen.

Derfor bør du tørke gulvmattene regelmessig. Det er best å pakke en rull kjøkkenpapir i bilen. Tørk matten med to eller tre papirark og kast papiret.

reklame

Ligge bilen tørr

Hvis du har fjernet alle mulige årsaker til fuktighet i bilen, bør du tørke bilen så mye som mulig. En stor hjelp er et klimaanlegg. Dette tar fuktigheten fra romluften. I tillegg hjelper det å varme opp bilen godt og åpne et vindu bredt slik at den varme, fuktige luften kan slippe unna.

Et annet middel mot fuktighet i bilen er en avfukter. Som regel er det et granulat for bilen i jernvareforretninger og i tilbehørshandelen. Men også kollapset avis eller grovt salt i en stoffpose eller en gammel sokk kan hjelpe. Men ikke glem å endre tørketrommel regelmessig.

Forårsake rufflebryter

Årsaken til monterte skiver kan være at ventilasjonen er plassert på sirkulerende luft. Dette betyr at luften bare sirkuleres i interiøret og ikke utveksles. Til å begynne med er dette ikke å bli lagt merke til, men på et tidspunkt kan det skje at luften er så fuktig at vinduene tåker på et blits.

I dette tilfellet vil du se om flybryteren er aktiv og slå den av. Kanskje det vil bidra til å åpne vinduet bredt slik at den fuktige luften raskt kan unnslippe. Etter noen sekunder skal utsikten være gratis igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.