Hva betyr det å kjøre defensivt?

Å kjøre defensivt hjelper til med å unngå ulykker og ulykker med bil. Defensiv kjøring betyr ikke at du hele tiden er på bremsen og representerer en rullende trafikkhindring.

Men selv med noen få regler øker de sikkerheten når de kjører for seg selv og for andre sjåfører.

Kjør fremover

Ingen kan se klarsynt. Men med litt erfaring kan trafikksituasjoner vurderes og de kommende situasjonene forutsier. Se barn i veikanten? Kjør deretter spesielt nøye. Se en syklist på høyre side av veien, bare noen få meter foran et kryss? Beregn det faktum at han kan krysse veien for å snu. I et slikt tilfelle er syklistene selvfølgelig feil. Men med en fremover -seende kjørestil beskytter de livet hans og også ditt.

reklame

Tenk for andre

Dette er også en del av framsynet: Hjelp andre sjåfører ved å tenke for deg. Dette betyr at du kan tilpasse deg kommende situasjoner raskere hvis du for eksempel spår at en ikke -lokal sjåfør kan bremse eller snu raskt fordi han leter etter høyre gate.

Bruk indikatorer

Bruk indikatoren når du skifter baner eller svinger. Dette hjelper andre til å vurdere trafikksituasjonen riktig og unngå ulykker.

Defensivt tips nummer 1: Hold deg kalkulerbar og bruk indikatorer. reklame

Husk trafikk

Utsikten i bakspeilene er like viktig som utseendet fremover. Hold trafikken bak deg. Også viktig: den gode gamle skulderutsikten når du snur og skifter baner. Selv om de nåværende bakerste speilene nesten ikke har noe blindt hjørne, bør det være tid til å se over skulderen. Han reduserer risikoen for å overse litt.

Hold deg forutsigbar

Hjelpe andre sjåfører ved å forbli forutsigbare selv. Dette inkluderer blinkende i tillegg til å unngå brå bremsing eller andre hektiske kjøremanøvrer. Unntak er selvfølgelig nødsituasjoner der du må bremse eller unngå.

Vær oppmerksom på en klar visning

Om vinteren er det en del av å frigjøre bilen fra snø og is. På samme måte, i andre sesonger, bør du imidlertid sørge for at du alltid har en klar utsikt over bilen. Dette inkluderer å rengjøre skivene regelmessig og holde frontlyktene rene. Det fungerer best i en bilvask.

Kjøring defensivt inkluderer også å være tydelig synlig. Derfor rene frontlykter.

hold avstand

En av de vanligste forbrytelsene når du kjører er for lav sikkerhetsavstand fra personen foran. Alle som kjører for tett ikke bare setter seg selv, men også deres person foran.

Ved hjelp av to tommelfingerregler kan du sørge for at du ikke kjører for tett:

1. Du må kunne si «tjue -en, tjue -to» i normal tale før du kommer forbi et tenkt punkt som du nettopp passerte foran.

2. Avstanden til kjøretøyet på forhånd skal tilsvare minst halvparten av hastigheten på hastigheten drevet. Også kalt «Half speedometer -avstanden». Så kjør 100, så skal det være 50 meter mellom deg og foran. Dette tilsvarer for eksempel avstanden mellom to grenseposter på landeveier.

Husk at du:

 • Plasser nesten 28 meter ved 100 km/t per sekund,
 • Med hastigheten på 130 km/t er den 36 meter,
 • Og ved 180 km/t, skynder 50 meter seg forbi dem.

Forresten, responstiden til en sunn person er litt over et halvt sekund. Dette betyr at når bremsen er helt bremset, er minst 14 meter dekket før foten trinn på bremsen. Bremseavstanden er rundt 40 meter avhengig av bilmodellen, og sjåføren kan være rundt 40 meter.

I lys av disse tallene kan det ikke skade å løfte avstanden fra personen foran den tillatte minimumsstørrelsen.

Vær oppmerksom på fronten

Hvis du kommer forbi en ulykke på motorveien og allerede er politiet og nødetatene der, må du være spesielt oppmerksom på gaten og foran deg.

Bevisst ser ikke ut

Unngå bevisst å undersøke ulykken. Vær oppmerksom på bremselysene til frontmannen. Fordi sannsynligheten for at han vil se nøye på ulykken er veldig høy. Og hvis du gjør det samme og mannen bremser foran, har du produsert en bak -endekollisjon.

Hvis du observerer ulykken og ennå ikke er på stedet, er du lovlig forpliktet til å hjelpe.

Danner redningsgaten

Husk at du allerede må danne en redningsbugg på din side av gaten når trafikken stopper opp. Siden 2017 har det blitt regulert at kjøretøyet i utgangspunktet kjører til venstre i venstre bane. Alle andre kjøretøyer i de videre sporene viker for høyre. Nødbanen dannes mellom venstre bane og den ene rett ved høyre.

Overhale sykkel langt

Veitrafikkforskriften bestemmer at syklister er tilstrekkelig avstand. Å bytte med hele bilen på møtende bane er ikke ment. Gjør det uansett hvis du overtar syklister på en landevei i høy hastighet.

For hvis du blir overtent som en syklist i en avstand på en meter på 100 km/t, kan du bli redd og frykt. Utkastet som genereres kan føre til til og med å rive styret og komme nærmere biltrafikken.

Husk også at en syklist blir utsatt for vinden. Egen sidevind kan lett skyve syklisten rundt en halv meter til venstre mot midten av veien. I tillegg må spesielt racing sykkeltsjåfører unngå små steiner eller jettegryter. Også her er du avhengig av sjåførens vurdering.

I tilfelle en ulykke er syklisten grunnleggende svakere. Mens bilen din i beste fall får en ripe eller bulke når du berører en syklist på siden, kan ikke syklisten beskytte seg med en metallkropp. Resultatet: Bone Bridge og andre alvorlige, noen ganger livsfremmende skader.

Derfor: Vær hensynsfull til syklister. Og når det først er for stramt å overhale, ta 20 sekunder, brems kort og bare overhale når det er nok plass.

Gjensidig vurdering mellom lastebil og bil

Drivere skal

 • Overhale raskt slik at lastebilen også har sjanser til å overhale tregere trafikanter. Hvis du tvinger lastebilen til å bremse, tar det lang tid å komme tilbake på turer og bremse trafikken.
 • La også en lastebil ut slik at den raskt kan overhale på et sted som passer for den. Men det betyr ikke plutselig fra midtbanen til den forbikjørende banen bare fordi en mumling blinker. Husk at du provoserer argumenter med slike manøvrer.
 • Ikke forbikjør lastebilen kort tid før et forbikjøring eller en flaskehals og spred igjen veldig mye før den. En mumling kan ikke bremse så raskt som en bil.
 • Disade foran avlinger tidligere. Brummi -sjåfører sitter høyere og er blendet lettere.
 • Tenk på parkering. False Parkers blokkerer ikke bare speditøren, men også brannbilen til brannbrigaden og ambulansen.

Lastebilsjåfører skal

 • Merk hastighetsgrensene. Dette gjelder spesielt i dårlig sikt og ugunstig vær.
 • Følg avstanden. Utrygge sjåfører panikk litt når en lastebil er for nær. Du kan også provosere plutselig bremsing av frontmannen.
 • Ikke plutselig. En overraskende baneendring kan bringe sjåførene i trøbbel.
 • Ta pauser. En sliten grumy sjåfør setter seg selv og andre i fare.
 • Spesielt hensynsfull om vinteren: Fjern isplater og snø fra taket, så vel som presenninger, ta på deg snøkjeder i god tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.