Husinstallasjon: Flytt kabel lettere i tomme rør

I ditt eget hjem, selv med den beste planleggingen, ønsker ønsket om å flytte enda flere nettverks- eller telefonkabler.

Selv om tomme rør allerede er lagt, kan dette være vanskelig. Hvis det allerede er en kabel i det tomme røret, klarer du noen ganger ikke engang å bringe fangstbåndet gjennom røret som fungerer som en fortropp for kabelen. Eller perlonbåndet går fortsatt gjennom, men kabelen som er koblet til det vil ikke.

Tom rør (tomt) – (Foto: Markus Schraudolph)

Legg kabel med smøremiddel

Et smøremiddel hjelper generelt. Hvis du ikke har en profesjonell utstryking fra den elektriske handelen klar, bruk vaselin eller enkel smøresåpe.

Dette er godt balsamert av vårbåndet til vårsøkerne.

Resten av båndet trenger ikke smøremidlet.

Alvorlige kabler, derimot, bør behandles konstant av en hjelper når du flytter inn med middelet. Det er best å bruke en fille eller svamp som ble sjenerøst belagt med smøremiddelet.

reklame

Legg linjer i vegger

Ofte er e-slangene så slynget eller knekt eller konkret med det faktum at det ikke er noe å komme gjennom med et fangstfjær. Følgende triks hjelper:

  • Fest en tilstrekkelig lang ulltråd nær den ene enden av e-slangen.
  • Lag en (liten) knute i den frie enden av ulltråden og skyv denne knuten noen centimeter i e-slangen.
  • I den andre enden av e-slangen blir det nå en konvensjonell støvsuger. Ulltråden suges gjennom. Når en hjelper er i nærheten, er det fornuftig at den holder ulltråden litt tilbake og bare lar den suge sakte gjennom. Ulltråden kan da ikke knyttes.
  • Nå kan nedslagsfjæren trekkes inn med denne ulltråden og deretter kabelen.

Lag ordre med kabelrester

Kabelrester – (Foto: Markus Schraudolph)

Hvis du har deler av elektriske kabler, bør du ikke kaste dem bort. Fordi til og med korte deler av venene kan brukes veldig godt til å binde alle slags kabler sammen. I motsetning til plastkabelbånd, kan du enkelt løse og gjenbruke dem.

Hvordan bruke restene

Bundet kabel – (Foto: Markus Schraudolph)

Sett den ønskede kabelen sammen enten på bildet ved å sløyfe eller lage en ring.

Ta en av ledningsstykkene og pakk kabelen på det punktet hvor du vil fikse den bare eller to ganger.

Hvis kabelen, som den gule LAN -kabelen i bildet, knapt trenger noen kraft som skal holdes, er den enkle viklingen tilstrekkelig. Ellers må du rulle opp de to trådstykkene noen ganger slik at du kan holde den godt.

Eventuelle utstående rester av de elektriske venene, kan du nå forkorte med en sidekutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.