Håndverk: Hvordan fjerne superlim

Du vil fjerne andre lim? Les deretter her hvordan du løsner limpunkter eller eliminerer de blinde restene.

Hvordan fjerne restene av superlim

  • Rester av superlim på fingrene går ganske bra ved å vaske under varmt vann med såpe.
  • Et alternativ til huden er påføring av vegetabilsk olje, som sakte går i kontaktpunktet for liming.
  • Hvis et andre lim er på et objekt som du kan varme opp trygt, kan du behandle det med en hårføner eller en varm luftpistol. Limet blir mykt eller brenner til og med. Avhengig av typen av det andre limet, er 70-90 ° C nok til å gjøre limet.
  • Aceton som du får i apoteket eller en jernvarehandel, løsner også cyanakrylat ganske bra. Imidlertid er dette middelet aggressivt for mange materialer, og for eksempel utløser mange typer plast, og det er grunnen til at du bør ta en test på forhånd. Du bør også ta hensyn til god ventilasjon av rommet, fordi damper har en berusende effekt.
  • Det er også spesielle . Vi har hatt gode erfaringer med det. Imidlertid ser det ut til å være forskjellige typer cyanakrylatlim, fordi noen kjøpere rapporterer at remover ikke gjør noe med dem. Også her bør du sjekke om arbeidsstykket ikke blir angrepet av fjerne.
  • Hvis du har mye tid, hjelper et dykkerbad i vann også. Superlima er gradvis mykere i den, og du kan fjerne limet mekanisk.

Seksjonslim er en god hjelper for mange oppgaver. Restene av lim er imidlertid vanskelige å fjerne.

Det er selvfølgelig best å jobbe så nøye med superlim som mulig, slik at det ikke er rester. Husk også å beskytte arbeidsdokumenter, for eksempel med folie eller papir.

Bortsett fra varme, hjelper metodene som presenteres her ikke deg å fjerne limrester av etiketter eller klistremerker. Du kan finne hva annet som fungerer her: Etiketter: Hvordan fjerne restene av lim.

Forresten: Hvis du irriterer de blokkerte rørene, har vi et kult tips for deg: Ingen tilstoppede andre limflasker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.