Grønn i stedet for blått: Fight Creeping Günsel

Hvis øyet ditt blir oppdaget når du ser over plenen tidlig på våren i stedet for grønne stilker, så blomstrende områder av blått og lilla, bør du se nærmere. Det kan være den raskt voksende «krypende Günsel».

Når den krypende Günsel har funnet veien inn i hagen din, sprer den seg raskere enn gartneren kan være fin.

Slik erobret den krypende Günsel hennes hage

For å gjøre dette bruker urten en gang sine mange lange, over -bakken foten som roter når knutene deres treffer gulvet. På denne måten sprer anlegget seg på kort tid og mer eller mindre sirkulær i plenen.

I tillegg konverterer den krypende Günsel og foten også til senger med foten, mens frøene hans blir brakt til andre steder av insekter og fugler samtidig. Der starter de et nytt planteteppe.

Krypende Günsel med lilla blomster – (Foto: Istockphoto/Ulrich Kühling) Advertising

Varemerket for den krypende Günsel: Blue Violet Scheinquirls

I tillegg til de blå blomster som sitter i armhulen, blå blomster, kan du også gjenkjenne ugraset fra eggformet blader på en firkantet, hårete stilk. Fargen på blomstene

Varier, avhengig av plasseringen, mellom fiolett og blekkblått.

Den høye stammen på omtrent 10 til 30 centimeter, derimot, er ofte overfylt rød, bladene skifter fra lysegrønn til gressgrønn over tid.

Ikke glem rhizomen når du graver ut røttene

Selv om foten av ugresset løper over bakken, er de vanskelige å fjerne nå, fordi dets rhizom og røtter i bakken ofte er viklet inn i bakken

Wiese med gressrøttene.

  • Det er best å løsne rundt planten eller planteputen, jorda med hakke eller dyrking grundig rundt planten eller planteputen.
  • Først da kan du prøve å først trekke røttene til foten ut av bakken først.
  • Hvis du gradvis har jobbet opp til midten av puten på denne måten, må du begynne å grave opptil 20 centimeter dypt med spaden eller en håndkjeller dyp. Rhizomen ligger under midten av møbeltrekket, et tykt rotlignende spiralaksesystem.
  • For å virkelig fjerne den krypende Günsel, må du også løfte rhizomen helt ut av bakken.

reklame

Midt multiplikasjon av den krypende Günsel

Hvis de er mer et tålelig utvalg av hageeiere og også kan oppdage vakre sider på ugresset, kan det være lurt å få noen av de vedvarende blomstrende plantene. I dette tilfellet bør du sørge for at den krypende Günsel ikke kan reprodusere i altfor:

  • Fra mai, klipp med lav skjærehøyde ved gressklipperen rundt planteputen for å bringe den inn i ønsket form og størrelse. I løpet av sommeren bør du fortsette å klippe med jevne mellomrom for å forhindre forankring av foten. På denne måten vil du motta en attraktiv blomsterpute som ofte blir besøkt av bier, humler og sommerfugler.
  • Et kutt rett etter blomstring er ikke absolutt nødvendig fordi multiplikasjonen av frø i den krypende Günsel ikke er spesielt effektiv.

Vole hjelper luke til rask distribusjon

Situasjonen er annerledes hvis volumene, i tillegg til ugress, også søker etter hagen deres. De drar utilsiktet frøene i pelsen langs korridorene. Der frøene faller av, vil nye planter gå tomme det kommende året.

Derfor klipper putene av den krypende Günsel i en hage smittet av Vole -mus umiddelbart etter blomstring (skjærehøyde: ca. fem centimeter) for å forhindre dannelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.