Google Maps: Hvordan bruke GPS -koordinater direkte

Google Maps kan ikke bare håndtere adresser, men fungerer også med GPS -koordinater, dvs. lengde og breddegrader.

Ingen større endring er nødvendig for dette, fordi Google Maps kan vise de tilhørende punktene direkte på kartet eller vise GPS -data for et punkt på kartet.

Hvordan finne koordinater på kartet

Å lede stedet til kjente koordinater er veldig enkelt: I Google Maps skriver du inn de to koordinatene i søkefeltet.

Først kommer breddespesifikasjonen – en verdi på rundt 50 ° i Tyskland og deretter lengden, rundt 10 ° i Tyskland. Skille begge informasjonen med et mellomrom. For eksempel kan du for eksempel nå midten av Tyskland

51.053481 9.736404

Google Maps svar er da en posisjon på kartet, og prøver å finne alle interessante punkter i nærheten. De vises i venstre kantkolonne som vanlig.

Bruk Google Maps GPS -data

Som i eksemplet kan du legge inn koordinatene som desimal grad. Da må du samarbeide med den amerikanske desimalstigeren, dvs. poenget også.

Hvis du har informasjonen i «District of Seconds» -formatet, kan du bruke den på samme måte og for eksempel angi følgende data som beskriver sentrum av Landshut:

48 ° 33´ 4 ″ 12 ° 10 ′ 46 ″

reklame

Hvordan komme inn i Nord, sør, øst og vest

Koordinatenes numeriske grupper alene refererer ikke til et klart punkt fordi det er hvert antall grader to ganger: ekvatorens breddegrad har sitt opphav med 0 °. Alle andre grader trenger tillegget «nord» for verdier over ekvator og «sør» for den andre retningen. På samme måte er det lengde på lengden. Han trenger «øst» og «vest» som en ytterligere informasjon.

Google Maps løser dette: Positive koordinater regnes som «øst» og «nord». Ulike retninger bestemmes av et foregående minusskilt.

Et eksempel: Hollywood -bokstaven i Los Angeles, som alle steder i Tyskland, har en nordlig breddegrad, men ligger vest for 0 ° meridian i Greenwich. Det er grunnen til at bokstaven har et sted der den første verdien (breddegrad) er positiv og den andre verdien (lengde grad) er negativ.

34 ° 8 ′ 2.43 ″ -118 ° 19 ′ 21.63 ″

Hvordan lese GPS -data fra Google Maps

Den motsatte banen er også mulig via Google Maps. Du har funnet et punkt på kartet og vil finne ut koordinatene.

Høyre -klikk på det punktet du vil bestemme og velg menyen i den påfølgende menyen Hva er her?.

Nå vises en grønn markeringspil og muligens andre røde markører vises med destinasjoner ved siden av.

Klikk på den grønne markøren med venstre museknapp. Et popup-vindu med koordinatene vises i desimalformat og i tillegg i grader/minutter/sekunder.

Spørringskoordinater fra Google Maps

Hvis de røde markørene er for nær greenene, kan det hende at de må zoome inn for å kunne klikke bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.