Glemte frostbeskyttelse? Hvordan tine frossen frontrute vann

Om vinteren kan renholderen fryse i vinduet vanntanken – vanligvis merker du bare på den måten at du ikke lenger kan spraye vinduene, men da er det allerede for sent. Frontruten vaskemaskinbeholder kan tintes på forskjellige måter eller prøve å forhindre frosset vann i god tid.

Tine i en garasje

 • Hvis frontrutevannet allerede er frosset, hjelper det bare å tine det igjen. Dette kan takles på forskjellige måter – ideelt sett er en garasje tilgjengelig der bilen kan plasseres i noen tid.
 • Temperaturen i garasjen skal være over 0 ° C slik at vannet kan tine. Hvis det er et parkeringshus med en underjordisk parkeringsplass i nærheten, for eksempel kan du plassere bilen din der en stund.
 • Etter noen timer, kan du prøve om du kan spraye platen igjen – dette skal være nøyaktig mulig, for ellers er melis ennå ikke blitt fullstendig oppløst.

Les her hvordan du kan varme bilen din om vinteren.

reklame

Fyll renere med frostbeskyttelse

Hvis det ikke er noen garasje tilgjengelig, kan du prøve å sette frostbeskyttelse i vindusvannstanken. Imidlertid fungerer dette bare hvis det fortsatt er plass der. Hvis den er fullstendig fylt, vil frostvunnet ikke lenger passe inn.

Kjøp vann med hårføner

 • For å skape plass for frostvunnet, prøv å tine vannet med varme. En hårføner kan tjene godt.
 • Så snart islaget er løs, fjern det tint vannet og erstatt det med frostbeskyttelsesmidler. Da betyr det å vente på at frostbeskyttelse skal fungere. Eller de fortsetter til hele beholderen er tint. Men selv i dette tilfellet bør du fylle på frostbeskyttelse så snart som mulig.
 • Hvis du ikke kommer til bilen med badet ditt, bør du se etter en hårføner som du kan betjene på 12-volts tilkobling av bilen din . Når du bruker denne hårføneren, bør du imidlertid bedre la motoren løpe, ikke at batteriet blir tomt.

Oppmerksomhet: Forsikre deg om at hårføneren holder seg tørr i tilfelle snø eller regn! Tenk på din sikkerhet!

reklame

Vask vinduet etter å ha fylt opp

Spesielt om vinteren bør du ta disse tipsene til hjertet hvis du fyller på vindusrenservæsken:

 • Bland skiven rengjøringsmidler og vann på forhånd i en beholder, og fyll deretter rengjøringsmidlet inn. En vannkanne er best egnet.
 • Etter fylling, trykk på frontruten vaskemaskin noen ganger. Dette er spesielt viktig hvis du har fylt på nytt flere skivens rengjøringsmidler om vinteren for å gjøre systemet til frost -sikret.
 • Med tørkeprosessene kommer også den bedre frost -beskyttede frontruten vann inn i linjene og sikrer forsynings- og moped dyser mot frost. Hvis du ikke skyller, kan vannet i forsyningslinjen fryse.

Container for rengjøringsmidler i skiven i motorrommet – (Foto: Martin Goldmann)

Våre erfaringer

 • Frontruten vann fryser ikke helt. Ofte er det bare forsyningslinjen fra beholderen til dysene. I så fall hjelper det å kjøre noen meter. I de fleste tilfeller varmer motoren ned forsyningslinjene og jet igjen. Prøv igjen og igjen mens du kjører, enten det kommer skivevann.
 • I gamle biler er dysene fremdeles på panseret. Der er de selvfølgelig spesielt utsatt for iskrem og også for skitt. En fin nål kan da bidra til å få dysene fri.

På denne måten forhindrer de frontruten vann fra å fryse

Mot risikoen for at frontruten vannet vil fryse, bør du sørge for at frontruten vannet er vinter -sikret fra høsten.

Frontruten vann skal blandes slik at det holder temperaturer opp til -20 grader Celsius. Det matchende blandingsforholdet står på beholderen med vindskjermvæsken. Hvis det gjenværende vannet fra sommeren fremdeles er i beholderen, bør du velge konsentrasjonen av det nye vindusrenseren litt høyere.

Hvis du vil vite nøyaktig om den eksisterende frostbeskyttelsen er tilstrekkelig, kan du få en testenhet for frontruten vann . Dette hjelper deg også med å bestemme status for frostbeskyttelse i kjølevannet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.