Gjør diesel egnet for vinteren: Hvordan forhindre versede linjer

Hvis dieselbilen din ikke lenger starter på ekstreme minus temperaturer om vinteren eller motoren går ut av det blå, kan drivstoffet være årsaken. I dette tilfellet blir dieselen deretter utelatt. Les her hvordan du lager en diesel egnet for vinteren.

Avhengig av mangfoldet av diesel, kan det dannes parafinkrystaller i drivstoffet ved lave temperaturer som forverrer flytegenskapene til diesel. Dieselen er utelatt og i det mest ubehagelige tilfellet er drivstoffilteret tilstoppet.

Gjør diesel egnet for vinteren

De beste tiltakene forhindres, så det bør utføres før det blir veldig kaldt.

 • Til diesel av blomster: Dette lar deg forbedre strømningsegenskapene til dieselen din igjen og dermed forbli mobile selv ved temperaturer under minus 20 ° Celsius. Men tingen har også en fangst: blanding av tilsetningsstoffet med diesel fungerer bare pålitelig ved temperaturer over frysepunktet. Legg derfor til i tid – ideelt rett før full drivstoff.
 • Full: Den fulle tanken, jo mindre er sjansen for at kondensering dannes og fryser i tanken.
 • Park i garasjen: Det beste forebyggende tiltaket er selvfølgelig et varmt sted for bilen. Hvis du har en garasje eller i det minste en carport, bruk den.
 • Parken med vind beskyttet: Hvis det ikke er noen garasje tilgjengelig, bør du parkere med vindbeskyttet.
 • Installasjon av forvarming av drivstoffilter: Etter at det sulsive drivstoffet vanligvis tilsetter filteret først, er det verdt å varme filteret. Når det gjelder dieselbiler som produseres for de nordlige landene, er filteroppvarming vanligvis standard. Med mange kjøretøyer kan du også få dem ettermontert.
 • Installasjon av motoroppvarming: Kanskje på ferie i Skandinavia ble de overrasket over pluggene som henger ut av motorrommet på mange biler. Dette er de heldige eierne av A-ofte indeksert sjokkkontrollert motor Oppvarming. I god tid før morgenstart, bringer den bilen til en koselig driftstemperatur. Dette er ikke bare motoren, men også sjåføren som drar nytte av den raskt varme oppvarmingen.

Husk at det også har vanskelig for lave temperaturer og kan føre til sporadiske problemer.

reklame

Pass på disse tiltakene!

Fare: Hver av disse ideene er farlige!

 • Nei – Tint de frosne linjene med en hårføner: Under ingen omstendigheter! Kokbare gasser kan stige fra motoren. Sammen med en hårføner fører dette til en deflusjon som forårsaker den verste skaden ikke bare på bilen, men også på mennesker bak hårføneren.
 • Nei – Plasser en vifte av oppvarming (med eller uten tidtaker) i eller under motoren: Selvfølgelig er det også en høyest risiko for brann her. På den ene siden på grunn av inflammatoriske gasser, men også selve oppvarmingsviften kan ta fyr.
 • Nei – Skriv ild under kjøretøyet: Vanskelig å tro, men også på denne ideen kommer desperate sjåfører nå og da. Du har sannsynligvis allerede trodd det – bilen er vanligvis mye varmere enn planlagt og sier farvel i en spektakulær ildkule.
 • Nei – Bland bensin til diesel: Bare ikke spør besteforeldrene dine. I det siste la de ganske enkelt noen få liter bensin til diesel. Dette reduserer dieselens flammende punkt betydelig. Din moderne dieselmotor vil vanligvis ikke overleve dette, og reagerer i verste fall ganske eksplosivt.

Vinter diesel strekker seg til minst -20 grader

 • På bensinstasjonene i Tyskland er det vinterdiesel fra midten av november til slutten av februar, noe som er frostfast opp til minst minus 20 grader Celsius.
 • Imidlertid, hvis det blir kaldere, eller vinteren pauser uventet tidlig mens tanken din fremdeles er fylt med sommerdiesel, kan det være drivstoff i drivstoffforsyningen.
 • Selv når du kjører på motorveien, ved akseptable temperaturer, kan vinden kjøle ned drivstofflinjene i en slik grad at diesel er utelatt.

reklame

Med vertikal diesel hjelper bare varme

 • Når motoren er utelatt, gjenstår bare tauetjenesten, fordi problemet bare kan utbedres med varme.
 • Etter noen timer i en oppvarmet garasje, er kjøretøyet vanligvis raskt igjen.
 • Under visse omstendigheter kan et nytt drivstoffilter også skyldes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.