Gjest WLAN: Derfor bør du aktivere den i ruteren din

Nesten hver moderne kabel- eller DSL -ruter tilbyr alternativet «Gjestetilgang» for WLAN å sette opp et nettverk spesielt for besøkende. Her kan du finne ut hvorfor du absolutt bør aktivere denne funksjonen.

Derfor bør du aktivere gjestetilgang

Den store forskjellen i gjestetilgangen er at enhetene pleide å jobbe separat fra resten av ruternettet. Dette betyr at du har en sikkerhetsgevinst, selv om du ikke driver et firmanettverk, men bare ta med deg husholdningen til internett via Fritzbox eller en annen ruter. Fordi isolasjonen i gjestettverket betyr at ingen av smarttelefonene som bruker besøkende en forbindelse til enheter som TV, NAS, sikkerhetskameraer, etc. kan bygge.

Dette beskytter deg mot «morsomt maleri», men også mot profesjonelle gjerningsmenn. For eksempel kan en infisert mobiltelefon lett snuse rundt i WLAN og identifisere datamaskiner eller andre enheter med svake punkter uten kunnskap fra eieren. Hvis infeksjonen så hopper over, har du en fast kryptert PC eller et webkamera som overspilte videoene til fremmede.

Hvis mulig, bør du også ta med dine egne enheter som hele tiden er online til gjestetettverket med det beskyttende isolasjonen. Fordi alt som bare trenger data fra Internett eller kommuniserer med skyen, trenger ikke å være lokalisert i normal WLAN, der det teoretisk kan gjøre skade. En TV- eller streamingmottaker, for eksempel. Et unntak er bare tilfeller der du vil kontrollere enheten direkte gjennom smarttelefonen eller hvor flere enheter skal kommunisere med hverandre, for eksempel PC -er med In -house Server (NAS). På samme måte, for eksempel, kan du klikke på en Windows -bærbar PC på gjesten WLAN hvis den ikke trenger å kommunisere med hjemmenettverket ditt, dvs. bare brukes til Internett -tjenester.

Enheter som webkameraer bør også gå til gjestettverket om mulig. reklame

Hvordan du aktiverer WLAN -gjestetilgangen på Fritzbox

  1. Gå til menyelementet på nettgrensesnittet til Fritzbox WLAN – Gjestetilgang.
  2. Aktiver det første alternativet Gjestetilgang aktiv.
  3. Forsikre deg om at utvalget av det er Privat WLAN Gastrop Stands – Bortsett fra, vil du bevisst åpne et ubeskyttet gjestetettverk.
  4. I de neste feltene, skriv inn navnet og ønsket passord for gjesten WLAN.

    Via menyen, definer de viktigste parametrene til gjesten WLAN.

  5. Med knappen Vis QR -kode Hvis et vindu åpnes med en tilgangskode til gjestettverket, som hver gjest ganske enkelt kan logge inn med smarttelefonkamera.

Så de tvinger gjentagende gjester til den nye påloggingen

Hvis du har bestemt deg for å imøtekomme gjestene dine i det separate nettverket, oppstår spørsmålet om hvordan overgangen lykkes. Fordi fordi hver mobilenhet legger merke til at påloggingene som brukes, vil gjestene dine fortsatt automatisk logge inn på det private radiområdet ditt til tross for den eksisterende besøkende WLAN. For å tvinge dem til å bruke det nye nettverket, er to forskjellige måter mulig. Begge tar sikte på å sikre at mobile enheter som allerede har vært online, blir avvist når du besøker igjen.

  • Endre passord for WLAN: Så snart en gjest spør om WLAN -passordet, kan du dele den nye tilgangen til ham. Enda bedre: Du kan skrive ut en QR -kode, ved hjelp av hvilke gjester enkelt kan logge seg på WLAN ved hjelp av et kamera. Ulempen: Hvis du har mange enheter i husets wifi, er endringen av WLAN -nøkkelen irriterende.
  • Mac -filter aktivere: Fra oversikten over tidligere registrerte og nå inaktive enheter i ruteren din, kaster du først ut alle enhetene som ikke tilhører deg eller din familie. Aktiver deretter Mac -filter. Dette lar bare enheter fra denne listen kontakte WLAN, selv før du selv ber om et WLAN -passord. Neste gang du besøker gjestene, blokkeres gjestene automatisk, og du må spørre om gyldig tilgangsdata. Fordi Mac -filteret ikke gjelder gjesten WLAN, kommer disse enhetene til Internett til tross for låsen. Ulempe her: Hvis du vil ta med ny maskinvare til din private wifi, må du kort slå av Mac -filteret på forhånd og slå på igjen etter tilkoblingsstrukturen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.