Gjødsling av salaten: Det avhenger av salatsorten

Generelt er salater svake forbrukere, de ønsker ikke å bli befruktet. Bortsett fra de sene typene, er alle salater med normal kompost humus og litt grønnsakspublikum i vanningsvannet fornøyd. Over -fertiliserte planter er en fest for skadedyr.

Ja er en god mat til salatplanter

For mer krevende salater er kommersielt tilgjengelige fjellmel og hornspon, som du blander med kompost før såing, egnet til såing: dryss sengen med den berikede komposten, som du deretter integrerer i humus med raken.

Salat fra hagen – (Foto: Istockphoto/Alena Yakusheva)

Som befruktning og vedlikehold i vekstfasen, er plantejakt de beste midlene: sett omtrent halvannen kilo friske brennesle eller dyrkbar boks på et solfylt sted på ti liter regnvann og rør hver dag.

Hvis møkka ikke lenger skum etter ti til 14 dager, er den klar til bruk. Fortynn 1:10 med vanningsvannet hvis du vil bruke denne gjødselen.

reklame

Fødsling av salat

Så kalver som tilhørende kulturer til mer krevende grønnsaker, du trenger ikke din egen seng eller spesiell pleie – bare nok vann er viktig.

Hvis du sår salaten i kompost og hell i plantene hver måned, er plantene fornøyde. Det er derfor tilstrekkelig å opprettholde den som hovedkulturen i sengen.

Gjødsling av kutting og plukking av salater

De kuttede salatene som er tilgjengelige opp til frosten, kan også så mellom mer krevende kulturer for å gi deg omsorgen for naboene dine – salatplantene trives også i delvis skygge.

Alle varianter komposterer. Vannkravet er også mindre enn med andre salater.

reklame

Gjødsel issalaten og isfjellssalaten

Denne sprø sommersalaten er litt sulten enn arten som er nevnt over: så den i humusjord, som du beriker med kompost og steinmel.

Hver annen uke tåler han patties gitt som gjødsel med vanningsvannet.

Gjødsling av sukkerhatten

Den sene salaten er egnet som en etterkultur i høstede senger fordi den bare blir sådd i juni og ikke er spesielt krevende: Hvis du oppdaterer sengen med kompost, som du kan legge på fjellmel og hornspon, finn de ideelle forholdene.

Hell tilstrekkelig og tilsett vannet i vanningsvannet som gjødsel hver 14. dag. En god tilhørende kultur for sukkerhatten er fennikel, som også trives i post -kultur og hvis krav sammenfaller med høstsalatens salat.

Chicory

De sår denne vintersalaten i Komposterde i mai, som er blandet med små mengder hornspon og steinmel.

Før du forbereder plantene til vinteren i oktober, må du gi dem en gjødsel hver måned som gjødsel. I kjelleren trenger du bare fuktig sand.

Du kan også være interessert i:

Lag komposthaute – Slik kompost riktig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.