Frysesuppe – Syv tips som du burde vite

Suppe er flott å lage dem i store mengder og å fryse dem i porsjoner. For da har du alltid en varm lunsj klar. Vi forteller deg at de syv tipsene våre om hvordan du gjør det Frys suppe.

Tips 1: La suppen avkjøles før du fryser

Sørg for å avkjøle suppen før du fryser den. Fordi dette ikke fryser umiddelbart og i den to perioden frigjør det varmen til omgivelsene. Da koster ikke bare unødvendig energi, det kan også føre til at andre frosne matvarer tiner. For å forhindre dette, bør du avkjøle væskene så langt det er mulig. Det er enda bedre hvis du kan sette opp ditt eget rom i fryseren du bare bruker til frysing. Hvis suppen er frossen, går den til et annet emne.

Du kan også være interessert i:

Frys spinat – du må vite det

Hvordan fryse løk

reklame

Tips 2: Fyll suppe -gratis -gratis i fryseposer

Alle som har frosset suppe i fryseposen vet at det ikke er så lett å fylle dem klokkefri.  Et enkelt triks hjelper: legg fryseposen i en målekopp. Den skal ha nok plass til å absorbere suppen. Fyll deretter ut suppen, trykk overflødig luft ut av posen og knute den også.

Fryseposer i en målekopp

Tips 3: La suppeplassen ligge

Væske strekker seg når den fryser. Derfor bør du legge igjen plass i frysebeholdere. Låste glassbeholdere er ikke spesielt egnet for frysesuppe. Alle vet at som raskt ønsket å avkjøle en flaske øl og glemte den i fryseren. Væsken strekker seg, glasset sprenger og fryseren er full av knust glass og frossen væske.

reklame

Tips 4: Tilsett pasta bare etter frysing

Nudler som er frosne og tint blir grøtete og er ikke spesielt velsmakende. Hvis du tilbereder pastasupper, bør du foretrekke å skille den delen du vil fryse på forhånd, og bare tilsett pastaen når du tiner suppen igjen.

Tips 5: Tilsett krem ​​bare etter frysing

Også krem ​​eller lignende skal bare legges til etter å ha fryser suppen. Dette skiller seg fra resten av suppen og renner ut. Suppen er ikke lenger veldig velsmakende.

Tips 6: Frys i porsjoner

Frys suppen i små porsjoner. Da kan du fjerne dem etter behov. I tillegg er små porsjoner raskere enn en stor.

Tips 7: Få suppe fra fryseposer

Supper kan fylles komfortabelt i fryseposer og fryse med den. Ulempen: Kast posene brettes og de frosne varene kan ikke lett tas ut av posen.

Under ingen omstendigheter skal du prøve vold og trekke av fryseposen fra frossen. For da blir plastdeler ofte sittende fast – spesielt i rynkene. Den mest fornuftige måten er selvfølgelig: ta fryseposen fra fryseren i god tid noen timer før du lager mat og la den tine i kjøleskapet.

Hvis du har det travelt, er det et nytt triks: legg posen i en bolle med varmt vann. Alternativt kan du la varmt vann løpe over posen.

Surter i en frysepose – (Foto: Martin Goldmann)

Vannet tiner det øverste laget av frossen og skiller det fra posen. Men fortsett å ta hensyn til rynker. Du kan bare pakke ut og varme opp når posen løsnes komfortabelt fra fryseren.

Det varme vanntrikset kan også brukes til andre frysebeholdere slik at suppen kan løsnes og deretter varmes opp eller behandles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.