Frys bringebær – det er slik det fungerer!

Bringebær har sesong fra juni til oktober. Hvis du vil nyte de deilige fruktene om vinteren, kan du holde sommersmaken i fryseren. Vi forteller deg hvordan du Frys bringebær riktig.

Hvordan fryse bringebær

  1. Det er best å fryse fruktene på samme dag da de ble kjøpt eller plukket. Bringebær er veldig følsomme for press, blir raskt grøtete og kan forme veldig enkelt, så de bør fryses så friske som mulig.
  2. Bruk et brett eller en stekeplate for å fryse. Hvis du ikke har fryser, men bare et fryserom, kan du også bruke en plate som base.
  3. Sorter maddry bringebær ut. Selv mugne bringebær hører også til i organisk avfall umiddelbart. Hvis blader fremdeles sitter på bringebærene, må de selvfølgelig fjerne dem.
  4. Rop bringebærene veldig nøye med en lett vannstråle. Hvis du justerer strålen for sterkt, kan bringebærene knuse.
  5. For å fjerne det, er det best å sette bringebærene i en plastnudeltest. Så ingen sprekker kan komme inn i fruktene, som det kan skje med normale syv.
  6. Plasser de rensede bærene på brettet eller stekeplaten. Forsikre deg om at alle frukt ligger individuelt. Når disse ligger oppå hverandre, holder de seg sammen når de fryser og senere ikke kan brukes til desserter eller kaker.
  7. Plasser det toppede brettet, bakeplaten eller platen i minst en time i fryseren eller i fryseren.
  8. Fjern deretter de frosne fruktene og fyll dem i fryseposer. Hvis mulig, trekk luften ut av fryseposene slik at det opprettes et vakuum og lukk posene med et klipp.
  9. Fruktene som behandles på denne måten er frosset minst seks måneder.

Du kan også være interessert i: Hvordan fryse gulrøtter.

Bringebær i nærheten – (Foto: Istockphoto/Joe Cicak)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.