Frys bjørnebær – det er slik det fungerer!

Mens friske bjørnebær ofte i kjøleskapet eller i løpet av få dager. Ødelegge noen timer i sensommervarmen, hold deg frosset opp til et år. Vi forteller deg hvordan du Frys bjørnebær.

Instruksjoner: Frys bjørnebær

  1. Legg de friske bjørnebærene i en sil og vask fruktene nøye.
  2. La bjørnebærene renne i silen og tørk deretter godt på kjøkkenpapir.
  3. Hvis bjørnebærene har tørket, kan du distribuere dem på et brett eller en plate. Bærene skal ligge individuelt – ikke på toppen av hverandre.
  4. Sett deretter bjørnebærene sammen med nettbrettet eller platen i fryseren eller fryserommet.
  5. La bærene fryse der i minst en time.
  6. Etter timen kan du overføre de frosne bjørnebærene i porsjoner i fryseposer. På denne måten fryser ikke bærene sammen og kan fjernes individuelt etter behov i frossen tilstand når som helst.

Tips: Bjørnebær bør fryses som mulig som mulig. Hvis bærene er atskilt fra busken og lys og luft blir utsatt, forsvinner de verdifulle vitaminene sakte og de modnes. Mikroorganismer begynner arbeidet sitt og bryter ned biomassen. Dette forhindres av de lave temperaturene i fryseren.

Et skall med bjørnebær – (Foto: Istockphoto/Debbi Smirnoff)

Du kan også være interessert i: Hvordan fryse spinat!

reklame

Hvor lenge varer frosne bjørnebær?

Bakbær er frosset i opptil 12 måneder. Den ekstreme kulden i fryseren forhindrer angrep med mikrober og fremfor alt mugg, slik at bjørnebærene i melkeretter, i müsli eller i fruktsalaten kan behandles godt.

Tips: Prosess modne bær bedre i syltetøy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.