Frossen vindusviskere – hva du skal gjøre?

Wipshield -tørkesystemet er spesielt viktig om vinteren når nedbøren blir mer voldelig og du må sikre klar synlighet på mørke veier. Men hva du skal gjøre når de Viskervisker frossen er?

Hvordan avskjedige frosne vindusviskere

  1. Hvis bilen din har oppvarming av frontpanelet, må du slå den på. Så frosne vindusviskere åpnes vanligvis raskt opp igjen.
  2. Prosessen kan akselerere med en oppvarmet frontrute med tanntråd. Først varm platen før. Trekk deretter tanntråden forsiktig over viskerbladene. Glasuren vil bli frigjort gradvis og kan fjernes raskere med varmen. Under ingen omstendigheter skal tannflossen spre iskremen på et tidspunkt, mens du risikerer å få viskeren til å bløte med den. Siste den neste bilturen vil du merke at du må erstatte viskerbladene.
  3. Hvis du ikke kan falle tilbake på hjelp av en frontrutevarmer, kan du slå på normal oppvarming i kjøretøyet. Varmen fra innsiden av bilen akselererer tining av vindusviskerne.
  4. Også (hvis mulig) legg til frostbeskyttelsesagenter eller ender direkte på frontruten vindusviskere. La agenten jobbe litt, og prøv deretter å bevege vindusviskerne med hendene. Forsikre deg om at du flytter vindusviskerne forsiktig langs vinduet og ikke trekker dem bort fra vinduet. Ellers kan gummi feste seg til vinduet.
  5. Hvis du har strøm i nærheten, kan du akselerere de frosne vindusviskerne ved å få hjelp av en hårføner. Blås tørr viskerbladene på høyeste nivå. Etter en stund kan du nøye prøve om vindusviskerne kan flyttes.
  6. Du skal ikke gjøre det: Ikke tipp varmt eller varmt vann over de frosne vindusviskerne. På grunn av temperaturforskjellen kan skade på vinduet oppstå.
  7. Viskeriens voldelige løs er heller ikke tilrådelig. Risikoen for å skade gummien er veldig stor.

Platevisker om vinteren

Tips: Du kan gjøre det hvis vindusviskeren din Schliert.

reklame

Så de forhindrer isete vindusviskere

For å forhindre iskalde viskerblader, kan det bidra til å brette vindusviskerne om natten ved snø og gjøre det om dagen hvis mulig.

Hvis kjøretøyet ikke kan plasseres i garasjen og været leveres uten beskyttelse, oppstår glasur av viskerbladene fra det faktum at snøen blir avsatt over dem og lag mer og mer. Dette gjør trykket på de nedre snøsjagene på vindusviskerbladene større, og det krystalliserer seg gradvis – til og med en frostbeskyttelse av høy kvalitet kan bare hjelpe i liten grad.

På den annen side, hvis vindusviskerne har brettet seg opp, kan ingen snø komme til viskerbladene, og det er heller ingen icrinders. Sjåfører bør derfor alltid kjenne den nåværende værmeldingen for å kunne forhindre problemer tidlig på morgenen som mulig.

Alternativt kan du også bruke en platefilm for å forhindre frosne vindusviskere.

Du kan også være interessert i:

Kjøring om vinteren: 22 tips for mer sikkerhet på snø og is

Hvordan fjerne snø fra bilen

Bilen sitter fast i snøen – det er slik de kommer ut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.