Fritzbox: Tillat WLAN -enheter basert på MAC -adressen

En annen måte å gjøre WLAN litt tryggere på: Du kan forhindre registrering av nye enheter i radionettet. MAC -adressen er avgjørende her. Dette er en klar gjenkjennelseskode som hver enhet har som kan logge seg på et nettverk.

Hvordan tillater nettverksenheter basert på MAC -adressen

Basert på MAC -adressen, gjenkjenner WLAN -ruteren om en enhet til og med kan snakke med den. Imidlertid: MAC -adresser kan også forfalske. Dermed er følgende tips bare et tilleggstiltak og kan ikke erstatte sikker kryptering.

For å la Fritzbox WLAN 7270 -enheter få lov til å slå på Fritzbox Expert View. Det går under Innstillinger – Utvidede innstillinger – System – Vis. Sett et hake Aktiver ekspertvisning og klikk på Ta.

Det fortsetter i Innstillinger – Utvidede innstillinger – WLAN – Radio Network. Under Kjente WLAN-enheter Se en liste over datamaskiner som allerede har koblet seg til Fritzbox. Hvis du ikke ser en oppføring på listen, må du slå på enhetene og etablere en WLAN -forbindelse med deg. Så snart det skjedde, klikk på en gang Å oppdatere. Nå kan du se de registrerte enhetene.

Hvis du bare vil la disse enhetene registrere seg til radionettverket ditt i fremtiden, kan du aktivere Begrens Wi-Fi-tilgang til de kjente Wi-Fi-enhetene. Etter det kan ikke flere datamaskiner registrere seg i WLAN.

Fritzbox -alternativer for å tillate MAC -adresser

Hvis du fremdeles vil legge til en ny enhet i radionettverket, klikker du på Legg til WLAN -enhet og skriv inn MAC -adressen til enheten. Du kan vanligvis finne dem på et klistremerke på huset til enheten eller for nettverkskort direkte på kartet.

Forresten: Hvis du ikke vil oppgi MAC -adressen for hånd, kan du bytte kort til Tillat alle nye WLAN -enheter, Registrer deg med den nye enheten i radionettet og bytt deretter tilbake til WLAN -tilgang til de kjente WLAN -enhetene. Dette lagrer søket etter adressen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.