Fritzbox: Hvordan tillater internettilgang bare til bestemte tidspunkter

Siden firmware versjon 6.0 Fritzbox har installert en tilgangskontroll som kan brukes til å bestemme veldig fint når visse stasjoner fra hjemmenettverket er tillatt og når ikke.

Dette er et praktisk anlegg hvis du for eksempel vil gi barna dine faste tider på dagen der du skal gjøre lekser i stedet for å surfe eller chatte .

Slik fungerer begrepet tilgangskontroll

Fritzboxen din kjenner flere tilgangsprofiler . Hver nye registrerte enhet, enten det er trådløs eller koblet med Ethernet -kabel, er koblet til profilen misligholde tildelt. I tillegg til denne profilen er det med Ubegrenset og Låst Andre innebygde profiler, en gang for helt gratis internettilgang og den andre for en total lås.

Du kan opprette nye profiler som ønsket og tilordne enheter til deg. Du kan deretter bruke en ukentlig tidsplan for å få tilgang til Internett via en ukentlig tidsplan.

For eksempel, hvis noen går til internett på den upassende tiden via nettleser, mottar de følgende notat.

Fritzbox oppmerksomhetslås reklame

Slik ser et mulig konsept for tidskontroll ut

La oss ta eksemplet med barna igjen. Du kan for eksempel bruke deres tidsregulering i profilen misligholde ta hånd om. De voksne enhetene tar dem inn Ubegrenset på. Som et resultat har hver nyregistrerte enhet med begrensningene og må transporteres av deg til full tilgangsprofil om nødvendig.

Hvordan regulere tidskontroll via profiler

Først må du flytte alle nettverksstasjoner som ingen begrensninger skal gjelde for, i profilen til ubegrenset.

For å gjøre dette, gå til den administrative overflaten av Fritzbox og til poenget der Internett – filter.

Fritzbox Internet Filter

Som standard ser du fanen der Barnesikker . Alle enheter som noen gang har blitt koblet til ruteren, er oppført der.

Endre Fritzbox -profil

I hver linje kan du se de gjeldende innstillingene for nettverksstasjonene, dvs. profiloppgaven deres samt informasjonen om tidsbudsjett og filterstatus . (Disse to andre mekanismene omhandler ikke denne artikkelen.)))

For å fremheve visse enheter, klikker du på ikonet på slutten av linjen. Da vil du se en liste over de velkjente profilene. Velg deretter Ubegrenset ut og spar.

Fritzbox Profile Assignment Advertising

Hvordan definere de tillatte tider

Bytt til fanen Tilgangsprofil .

Juster Fritzbox Access -profilen

Klikk på knappen for å endre standardprofilen .

Du ser nå den ukentlige planen . Blå bokser betyr at internett er åpent, hvitt står for en lås.

Anta at du vil la avkommet få tilgang til 12: 00-14: 00 på hverdager, slik at du kan gjøre noe på internett før lekser. Du bør da være en pause fra kl. 17.00. Fra fredag ​​til søndag skal det da være mer avslappede forhold.

Fritzbox Weekly Plan

For å gjøre endringer, klikk på en boks, hvorpå den endrer innstillingen. Ved å klikke og trekke kan du bruke den nye innstillingen på flere bokser, også over flere linjer, dvs. dager.

Etter lagring gjelder de nye begrensningene på alle stasjoner som tilhører denne profilen umiddelbart.

Slik reagerer du på spesielle funksjoner

Hvis et barn skal få mer enn normalt, kan de kort inn i gruppen av nettverksenheten deres Ubegrenset post, tape. Endringer i den ukentlige planen gjelder imidlertid alltid alle medlemmer av gruppen.

Hvis du vil tilordne forskjellige graderte begrensninger, er profilstandarden ikke lenger tilstrekkelig.

I dette tilfellet, gå til Tab Access -profilen og lag din egen profil for hvert barn, som du deretter tildeler individuelle ganger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.