Fight Thistles – Slik blir du kvitt ugresset

Tistler er ikke bare stikkende, men også vedvarende. Hvis du vokser i hagen, er det ikke så lett å bli kvitt deg. Les nå hvordan du Kjemp tistler være i stand.

Hvordan bli kvitt tistler

Tistler roter veldig dypt og sprer seg raskt. Hvis du vil takle ugresset, trenger du tålmodighet. Våre tips vil hjelpe deg å bekjempe tistelene.

  1. Hvis du vil bli kvitt tistler, må du fjerne dette sammen med den lange roten.
  2. Det er best å velge en dag som regnet. Når gulvet er gjennomvåt, kan tistlene lettere fjernes, ettersom røttene har mindre hold i bakken.
  3. Hold også øynene åpne hele året etter å ha spiret unge planter. Fordi disse fremdeles kan trekkes godt ut og fjernes med det.
  4. Større planter har derimot ofte en dyp rot. Her er det ikke nok å rive ned de grønne øvre avkom. Du bruker et spesialdesignet verktøy, Thistle Cliff . Dette er en lang, lang, halvbrun kniv som er stukket ved siden av tistelen i jorden og tistelrotkuttene så dypt som mulig.
  5. Dessverre fungerer ikke dette for alle typer tistel. For eksempel kjører den dyrkede riperen (Cirsium Argense) meter -lange sidestøtter som må fjernes nøye. Generelt sett må veldig store prøver graves ut med spaden.
  6. Men selv med fjerning av røttene, uansett hvor forsiktig: det er normalt at tistelen fremdeles kjører ut igjen. Men med den tilbakevendende riving og fjerning av roten kan du svekke tistelen så langt at den en dag går inn.
  7. Kuttet tistler og frøene hører ikke hjemme på komposten. Der ville anlegget umiddelbart investere sine siste styrker i en nødblomst med påfølgende frøproduksjon.

Lila blomstrende tistler foran en plen – (Foto: istockphoto/tirc83)

Du kan også være interessert i: Slik blir du kvitt mose i hagen

reklame

Godt å vite: hvor kommer tistlene fra?

For å forhindre nye tistler er det nyttig å forstå hvordan ugresset i det hele tatt kommer inn i hagen. For å gjøre dette, må du finne ut hvilken type tistel sprer deg til deg. Fordi mange tistler sprer seg over klatring som er ansvarlig for pelsen til kjæledyr eller på klærne til barn og besøkende. Vennligst kast de funnet ballene som finnes i husholdningsavfall og ikke på komposten, ellers tilbyr de tistlene ideelle vekstforhold.

Andre tistelfrø, derimot, finnes i Wild Bird Winter Feed. Hvis tistlene hovedsakelig går i området, der fuglemateren sto om vinteren, bør du flytte plassen til vinterfôring på terrassen neste år og dekke plassen nedenfor med en film. Under ingen omstendigheter skal du la uønskede tistler blomstre. Fordi andre tistler sprer seg ved hjelp av Luft ytre gjennom luften. Disse tistelfrøene utvikler allerede sine paraplyer, mens mange andre blomster fremdeles blomstrer på planten. Derfor bør du også prøve å klippe klipping i en bred stripe foran tistelblomsten.

Et hjerte for bier

Thistles er klissete og noen barbeint løpere har allerede blitt smertefull bekjent med de sviende bladene. Når de nesten usynlige ryggene på tistelen er vanskelige å komme ut av huden. Likevel: Hvis du har muligheten, bør du reservere et lite hjørne i hagen din til tistlene. Fordi blomster og blader er en viktig kilde til mat for mange typer insekter. For eksempel er bier glade for tistler. Den systematiske utryddelsen av tistelene fra hagene våre betyr for noen Insekt- og sommerfuglarter slutten. For eksempel er Thistle Butterfly eller Scratch Thistle Trusser on Thistles spesialisert i ernæringen av larvene.

reklame

Hva du kan gjøre med tistler

Så ubrukelig som tistelen til noen hobby gartnere dukker opp, er den ikke i det hele tatt. Så tistelplanter med myke blader er ofte Lite dyr spist. Geiter og esler er til og med glade for tistler med stikkende blader. Selv for menneskelig glede er noen eksempler godt egnet og gir en Kulinarisk berikelse For kjøkkenplanen. Alle som skreller og koker de delikate stilkene til Marian -tistelen (Silybum Marianum) eller Cardy (Cynara Cardunculus) har en deilig grønnsak som også er sunn. Røttene til den store burdock (Arcticum Lappa) har også medisinsk betydning. Tinkturer og te kan gjøres mot mange klager fra dem. For eksempel sies de å ha anti -inflammatoriske og antibiotiske egenskaper. Spesielt hudproblemer blir ofte behandlet med tinkturer av burdock. Men de bør også hjelpe mot gastrointestinale klager og senke blodsukkeret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.