Fight Afids – Hvordan fjerne skadedyrene

Mange planter lider av bladlus, spesielt om våren. Skadedyrene suger plantesaft fra stilkene og svekker plantene på denne måten. Les nå hvordan du Bekjempe bladlus være i stand.

Bladlus på en gren (Foto: Istockphoto/Jeffhochstrasser)

Hjemmemedisiner for bladlus

I kampen mot bladlus, bør du unngå bruk av kjemiske midler. Fordi disse ikke bare skader uønskede skadedyr, men også nyttige insekter.

Bruker hjemmemedisiner bedre som har bevist deg selv. Med følgende tips kan du bekjempe bladlusene:

 1. Med en ny angrep

  Hvis angrep ikke er for stor ennå, kan det bidra til å kumme planten med en hard vannstråle. Du kan også bekjempe bladlusene ved å fjerne dem for hånd.

 2. Svart te mot bladlus

  Ta to teposer med svart te og hell dem med 1,5 liter vann. La te trekke i minst et kvarter og deretter avkjøle. Tørk bladene på den infiserte planten grundig med lunkent vann. Så snart te er kald, hell den i en sprayflaske og spray planten forsiktig fra alle sider.

  Her kan du lese hvordan de forskjellige typer te kan brukes til å opprettholde planter

 3. Sigarett aske mot bladlus

  Hvis du har en røyker i husholdningen din, er det verdt å samle sigarett aske. Dette hjelper mot bladlus. Bare fordel den kalde asken på pottejorda som røttene til den berørte planten er. Etter hvert forsvinner bladlusene. Alternativt kan du også løse opp sigarettasken i vann og dusje planten med blandingen. Denne prosessen må gjentas noen ganger.

 4. Brennesle allerede mot bladlus

  Nettle som er inneholdt i Nettle er et ekte hemmelig våpen mot bladlus. Bare produsere Nettle Yauces hvordan du gjør dette, les her og spray den infiserte planten med den.

reklame

Kjemp bladlus – hva annet hjelper

Hvis du vil bekjempe bladlus, kan du få hjelp fra naturlige fiender og unngå venner:

 • Lattlaus -kolonier tiltrekker magisk marihøner og larvene deres. Disse blir fullstendig ødelagt av plagene i løpet av dager. Hvis du oppretter et sted å dvale i nærheten.
 • Det samme som for ladybirds gjelder også de grønne, skjøre lukkene. Opptil 600 bladlus ødelegger en enkelt Losfill -larve i løpet av deres utvikling.
 • Hold maur borte, fordi de liker å leve i en symbiose med bladlus og beskytte dem mot rovdyr. Årsaken er enkel: Når fordøyelsen av plantesaftene er bladlus av den så -kalt honningdugg. Maur har en spesiell preferanse for disse utskillelsene og melker bokstavelig talt bladlusene for å få det.

Svarte bladlus på en stilk – (Foto: Istockphoto/Chris Mansfield)

Tips: Før vinteren kommer, fjerner bladlus egg som (i motsetning til den voksne lusen) er motstandsdyktige mot kulde. Handler, beite- eller ripsbusker er spesielt egnet for overvintring. For å forhindre nye bladlus, kast høstrester om høsten og kutte trær tilbake om våren. Dette lar deg fjerne en stor del av bladlus eggene. Du kan drepe de gjenværende eggene ved å spraye plantene som bladlus eggene dvaler, med rapsolje -inneholdende preparater og kveles eggene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.