Excel: Slik forblir celledeksler uberørt når du kopierer

Hvis du reproduserer eller flytter celler i Excel, justeres celleadresser automatisk i formler. Fra tid til annen er det ikke akkurat det du vil. Her kan du lese hvordan du forhindrer denne oppførselen og fikser en viss referanse om nødvendig.

Eksempel på en feil referansejustering av Excel

Ta følgende forenklede beregning av finansieringstilbud for en bil. Du vil gjerne finne ut hvor mye du må betale totalt.

Cellen B7 Inneholder formelen = B5+B2*B6 For å beregne produktet fra den månedlige prisen med antall måneder.

Beregningen av bilfinansiering som et eksempel på cellehenvisninger.

Hvis du nå kopierer cellen B7 til C7 -kolonnen for å lage sammenligningstilbudet til «Auto Meier», kommer et feil resultat. Fordi Excel mistenker at multiplikatoren for hastigheten – dvs. antall måneder – nå kan finnes i celle C2 for beregningen. Du har faktisk B2 Men det er ment som en konstant for alle beregningsvarianter.

reklame

Hvordan fikse celledekselet direkte

En mulighet vil være å skrive «$ B $ 2» innen formelen i stedet for «B2». Dollarskiltet indikerer Excel for å se cellehenvisningen i begge koordinatene som absolutt, dvs. å ikke føle når du kopierer.

Imidlertid er det mye mer elegant hvis du gir feltet B2 et navn, for eksempel «antall måneder» og bruker det i formelen. Dette navnet beholdes deretter i alle celleoperasjoner. Den positive bivirkningen er at formelen din er mye lettere å forstå.

Hvordan løse problemet ved å tildele navnet

  1. Klikk på cellen B2 til høyre og velg Definere navn.
  2. Gi et navn. Den må ikke inneholde mellomrom eller operatører som +, – eller *.
  3. Nå kan du bruke navnet som normalt i formler, som i eksemplet ovenfor for B7: = C5+nummer måneder*C6

Når du kopierer eller flytter denne formelen, vil Excel nå tilpasse C5 og C6, men kilden i antall måneder forblir uberørt.

Vi har også mer informasjon om bruk av absolutte og relative cellehenvisninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.