Excel: Sett automatisk inn verdier for å få en stigende episode

Passerende tall eller datoer rader i Excel for hånd er et dumt, men fremfor alt unødvendig arbeid, fordi programmet har med Fyll inn En spesiell funksjon som er klar som automatisk setter inn verdier.

Hvordan kopiere det samme innholdet i mange andre celler

I den enkleste formen, gå med musemarkøren via den lille firkanten nederst til høyre på fettkanten, som markerer den nåværende cellen.

Torget til cellegrensen er viktig for den automatiske dataserien.

Når du kjører over, blir markøren en krysshår. Hold nå venstre museknapp og trekk musen ned eller høyre.

Når du slipper, blir innholdet i den nåværende cellen gjengitt i de overførte celler. Formateringen er også kopiert.

Denne varianten er ennå ikke en spesiell bragd, men hjelper i det minste med noen oversikter, for eksempel å bare kopiere en månedlig, samme beløp av samme beløp til flere ettermåler påfølgende måneder.

reklame

Hvordan lage stigende dataserier

  1. Hvis du skriver to stigende tall i nabokeller som deretter markerer og trekker med metoden vist ovenfor, fortsetter Excel denne serien.
  2. Så skriv om «1» i første linje og «2» «der under, blir de logiske etterfølgerne automatisk generert fra dette.
  3. Når du trekker, viser funksjonen på punktet med musemarkøren hvilken verdi som vil være her hvis du slipper slipp. I ditt tilfelle kan det sjekke om Excel virkelig gjør det du har i tankene.

Verdien forhåndsvisning når du fyller ut automatisk

Selvfølgelig fungerer det hele også for horisontale dataserier, der du trekker til høyre eller med fallende verdier. Så skriv i de første cellene «100» og «99», så i dette tilfellet telles det lenger nedover.

Datoverdier er også tillatt

Mulighetene for Fyll inn Ikke begrens seg til tall. Du kan også bruke datoverdier med det. Bare skriv en date i en celle og trekk den med den lille firkanten, Excel teller ganske enkelt på daglig basis.

Hvis du ikke bare har markert en, men to celler med datoverdier, fortsetter Excel tidsintervallet om dager. Så du kan ganske enkelt installere ukentlige eller 14-dagers hopp.

Bare navngivning av de månedlige navnene er også tillatt. De fullt annonserte månedlige navnene gjenkjennes så vel som forkortelsene «Jan» eller «Feb». Situasjonen er lik med hverdager.

reklame

Grensene for mønstergjenkjenning

Excel gjenkjenner ikke mer komplisert, for eksempel konsekvensen av kvadratmetallene. Den kan heller ikke håndtere bokstavkoder. Da ser forhåndsvisningen vanligvis rare numeriske verdier som forteller dem at deteksjonen ikke fungerer.

Vil du ikke at Excel skal fortsette en episode, men den markerte episoden gjentatte ganger? Hold deretter knappen med musen mens du trekker [Ctrl] deprimert.

Gjør påfølgende justeringer

Hvis du Fyll inn vises deretter en liten valgmeny i nedre høyre hjørne av målområdet.

Fyll ut menyen for bilvalg

Hvis du klikker på den, kan du endre oppførselen til funksjonen etterpå:

  • Med Kopier celler Lag en enkel repetisjon, selv om Excel har gjenkjent en logikk i din gitte episode.
  • Fyll ut dataserien Er det motsatt av Kopier celler og betyr at Excel fortsetter serien.
  • Hvis du ikke vil sette inn innhold i målområdet og i stedet bare kopiere formateringen av startcellene, velger du Bare fyll ut formater.
  • Hvis den eksisterende formateringen skal være igjen i målområdet, legger Excel til Uten formatering Bare de bestemte verdiene.

Hvis de forhåndsdefinerte dataseriene for automatisk utfylling ikke er tilstrekkelig for deg og du vil definere din egen? Så er det mer informasjon her for deg: Lag dine egne lister for å fylle en bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.