Excel: separate celler og dele innhold

Har du informasjon i celler som du skiller og deler individuelt i flere celler? Excel tilbyr en nyttig funksjon i dette tilfellet.

Hvordan skille innholdet i celler

Hvis du har flere kolonner og linjer med data du vil kopiere i en tabell i utklippstavlen, er det en bedre måte. Den samme Excel -mekanismen er tilgjengelig her som når du importerer tekstfiler, der du kan velge din egen variant for datatypen for hver kolonne:

 1. Merk cellene med den sammensatte informasjonen.

  For eksempel ser komponert informasjonsutseende.

 2. Bytt til båndet Data og klikk på knappen Tekst i kolonner.

  Start herved veiviseren for å dele celleinnholdet.

 3. Nå begynner assistenten å hjelpe deg med å skille i flere trinn. Når det gjelder funksjon, tilsvarer det importveiviseren for CSV og andre tekstfiler.
 4. I begynnelsen blir det spurt om hvordan informasjonen er delt. Som regel passer standard Skjære, En separator deler informasjonen. (Et eksempel på alternativet Fast bredde Ville være DOS -datanavn der de første 8 tegnene danner navnet og de tre siste filutvidelsen).
 5. Den andre siden vil vite hvilke karakterer som skal behandles som feltskiller. Hvis, som i vårt eksempel, noen komma følger et mellomrom i dataene, kan du klikke på begge variantene og også alternativet at påfølgende separatorer blir behandlet som en separator. Du kan se om valget ditt gir ønsket resultat i forhåndsvisning.

  Felteseparatoren som brukes til inngangsdataene bestemmer riktig konvertering til kolonner.

 6. I det siste trinnet i veiviseren velger du en kolonne nedenfor og vis deg øverst om nødvendig Dataformat til.  Spesielt bør du være forsiktig med innhold som Excel kunne forstå som en dato, for eksempel «1/2» eller «4.1 “, som ikke skal uttrykke en dato i det hele tatt. For å forhindre dette, endre dataformatet tekst, Fordi Excel ikke utfører noen forsøk på å tolke dette.

  I det siste trinnet kan du justere hvordan Excel tolker den individuelle informasjonen.

 7. Etter å ha avsluttet assistenten, distribuerer Excel informasjonen til flere kolonner.

  Slik ser de delte cellene ut.

Hvis du nå legger merke til at alt ikke har utløpt riktig, bare trykk på Ugjort-Knapp øverst (eller [Ctrl + z]) og start assistenten igjen.

Forresten: Excel kan også forårsake nøyaktig det motsatte og koble celler til en celle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.