Excel: Sammenlign teksten vagt – bruk søkemønstre, jokertegn og vanlige uttrykk

Ofte ønsker man ikke å sjekke innholdet i celler for nøyaktig innhold, men arbeid med søkemønstre – for eksempel om et begrep oppstår i noe punkt i en celle. Det er ganske enkelt i Excel.

Slik tester du om et felt inneholder et bestemt begrep

  1. Anta at du vil utstede en meldingstekst i felt B1 hvis cellen A1 inneholder begrepet «runde», uansett hvilket punkt i teksten.
  2. Skriv følgende formel i B1
   = Hvis (teller (a1; "*rund*"); "!";" ")
  3. Skriv nå i A1, for eksempel, «Building Plot» og B1 bør bringe Find Report.
  4. Også «runde» alene bringer suksessrapporten fordi stjernen for noen karakterkonsekvenser Inkludert tomme tekster står.
  5. Telling () er den store/lille beskrivelsen spiller ingen rolle. Slik slår funksjonen også når teksten er «rund» i A1.

Du kan deretter bruke tilstanden med å telle toning () når som helst i Excel, der innføringen av formler er tillatt – dvs. for eksempel for betinget formatering, slik at du kan gjøre celler visuelt vektlagt hvis du tilsvarer et spesifikt søkemønster.

reklame

Flere tips for søkemønstre og jokertegn i sammenligning

 • Eksemplet ovenfor bruker stjernen som plassholder for ethvert tegn før og for begrepet de leter etter. Du kan også bruke stjernen midt i søkeordet og ikke til begynnelsen og slutten som ovenfor. For eksempel, hvis de brukte «BA*til» som et søkeord, gjelder dette begrepet både på «Construction Center» og «Tree», fordi en stjerne også inkluderer den tomme strengkjeden.

  Søk i Excel med romholdere via punktet Wenn () -funksjonen.

 • I tillegg til stjernen, er det også spørsmålstegnet som et søkehjelp. Som står for et enkelt, vilkårlig tegn. Hvis du for eksempel ønsket å sjekke om et feltinnhold fra de to tegnene «de» består av tre tegn, kan du bruke «DE) som en andre parameter for å telle???»». Sammenligningen vil da resultere i et positivt resultat med feltinnholdet «DE123» eller «Deutz».
 • Søkeparameteren for telling Wenn () kan også være en sammensatt karakterkjede. Hvis du for eksempel ønsker å få det sjekket om innholdet i cellen A1 forekommer når som helst i celle B1, kan du bruke følgende formel:
  = Telling (b1; "*" & a1 & "*")
 • Hvis du vil søke etter stjernen eller spørsmålstegnet som innholdet i en celle, så legg et tild (~) foran skiltet. Excel innser at du ikke vil se den respektive karakteren som et jokertegnsymbol, men som selve tegnet.

Det er grunnen til at telling Wenn () også er egnet for å søke på likhet

I eksemplene bruker vi funksjonstellingen () annerledes enn faktisk ment. Fordi det opprinnelig tjener formålet med også teller, Hvor mange celler i et område tilsvarer en tilstand. For eksempel er dette praktisk å finne ut hvor mange måneder i en salgsoversikt som har et overskudd i inntekten. I tillegg til tekstfragmenter og jokertegn, kan du også spesifisere forhold som en andre parameter, for eksempel «> 0», som numeriske celleverdier kontrolleres om de har en positiv verdi.

Brukes i en enkelt celle, tellere () gir resultatet 0 hvis sammenligningen mislykkes og 1 hvis den gjelder. De to verdiene 0 og 1 tilsvarer nøyaktig de logiske forholdene i Excel (og i mange andre systemer), slik at ønsket resultat kommer ut.

Forresten, du kan enkelt bestemme hvor mange celler i et område som er fylt med innhold.

reklame

Bedre enn enkle søkemønstre – Slik bruker du vanlige uttrykk

Et vanlig uttrykk, engelsk «vanlig uttrykk» ofte forkortet med «regex», tilbyr søkealternativer som går langt utover det som er mulig med tellingen?. For eksempel kan du ha den syntaktiske korrektheten til en angitt e -postadresse som er sjekket eller testing av spesielle formatkrav, for eksempel om det er noen sifre i feltet.

Slik er konseptet med de vanlige uttrykkene – det er ikke installert i Excel (Word Knows regex forresten))). For å kunne bruke mektige søkefunksjoner, må du gå gjennom VBA. Der kan du aktivere et regex-bibliotek og deretter bruke de ønskede vanlige uttrykkene i selvskrevne VBA-funksjoner. Disse funksjonene kan da også brukes i Excel -cellefunksjoner.

Mer om aktivering av VBA -biblioteket for vanlige utskrifter og noen eksemplariske applikasjoner finner du i dette engelske foruminnlegget på StackOverflow.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.