Excel: Relativ og absolutt adressering av celler – det er forskjellen

Excel kjenner to forskjellige metoder i en formel for å referere til andre celler. Du bør vite skillet fordi dette spiller en viktig rolle i kopiering og endring av bordet.

Relative deksler er det normale tilfellet

Et enkelt eksempel: I celle C1 sies summen av celler A1 og B1 å være. Så bruk formelen i C1

= A1+B1

Selv om det ikke ser slik ut på grunn av den klare omtale av cellene, er denne formen en Relativ referanse. Dette betyr at Excel automatisk justerer referansene når du kopierer eller flytter.

Hvis du fremdeles satte inn en overskrift i linje 1, slik at de forrige cellene A1 til C1 går på linje 2, endrer Excel automatisk formelen

= A2+B2

Excel relativ referanseannonsering

Absolutte referanser endres ikke

I tilfeller der du ikke vil ha dette, må du fremme identifikatoren for linjen eller kolonnen et dollarskilt. Så du bruker for eksempel i stedet A1 den absolutte referansen $ A $ 1.

Denne referansen forblir uberørt når du kopierer. Dette er fornuftig, for eksempel hvis A1 inneholder en parameter som brukes som en konstant i regnearket – for eksempel en rente som skal gjelde i hele arket (faktisk i dette tilfellet vil du jobbe enda bedre med navngitte celler).

Hvordan bruke en blanding av absolutte og relative referanser

Excel vet også så -kalt Blandede deksler. Bruk for eksempel en referanse som C $ 12, Da justeres kolonnen deretter når man beveger seg, men referansen til linje 12 er ikke.

En applikasjon for disse blandede referansene: Et selskap produserer tallerkener i forskjellige dimensjoner. Som grunnlag for prisberegningen, bør antall kvadratmeter for alle kombinasjoner av lengde og bredde beregnes.

  1. For å gjøre dette, lag først en ramme som viser alle lengder og bredder:

    Først skriv inn hvilke lengder og størrelser som skal være tilgjengelige.

  2. Skriv nå i den første gratis cellen, dvs. C3 formelen = $ B3*C $ 2
  3. Kopier innholdet i C3 til de andre frie cellene – helst med hurtigkopieringsmetoden med en mus.
  4. Da får du ønsket resultat, hvor Excel beregner området for alle kombinasjoner.

    På grunn av blandede celledeksler bruker Excel alltid de riktige cellene for beregning.

Hele fungerer fordi beregningsformelen for høyden fungerer med en absolutt adressering av kolonnen og med bredden med en absolutt adressering for linjen. Når du kopierer formene, tilpasser seg bare linjen i «høyde» og bare kolonnen med «bredde».

Forresten: Hvis du vil vite hvordan måleenhetene ble brukt som en del av celleformateringen, kan du lese spissen Excel: millimeter, kvadratmeter og andre måleenheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.