Excel: Lag skrånende overskrifter

Det kan se mer interessant ut for visse tabeller og fremdeles spare plass hvis du ikke ordner kolonneoverskriftene horisontalt eller vertikalt, men la dem løpe i en vinkel.

Hvordan lage diagonalbokstaver

 1. Merk de ønskede feltene med overskriftene.
 2. Gå på begynne-Band også Utstyr – Formatcellejustering.

  Menypunktet Formatcelleorientering

 3. Velg ønsket vinkel, for eksempel 45 °.

  Her setter du ønsket vinkel.

 4. Hvis du har lange tekster, kan det være lurt å bruke en automatisk endring. For å gjøre dette, aktiver feltet ny linje, igjen under Tekstkontroll. Du gjør en manuell endring av [Alt + retur] På ønsket sted når du endrer feltinnholdet.

Dette er hvor rare overskrifter i Excel fra reklame, se

Hvordan optimalisere utseendet til overskriftene

Det første utseendet på overskriftene vil sannsynligvis være redd. Fordi Excel prøver å presse teksten inn i cellene som ennå ikke har hatt nok plass til den. Som kan se slik ut:

Uten endring i cellehøyden ser rare overskrifter dårlig ut.

Følgende tiltak hjelper mot dette

 1. Øk det vertikale målet på linjen med overskriften til hver linje vises fornuftig.
 2. Merk alle headceller og aktiver alternativet Bli ferdig, slik at teksten kobles godt til cellene under.
 3. Prøv med den horisontale justeringen, hvilke av alternativene Venstre / senter / til høyre I ditt tilfelle fører til det beste utseendet.

Vil du vite hvordan du skal designe en vellykket overskrift for bordet ditt? Les deretter videre her: Center and Design Heading

Slik fungerer orienteringen for andre celler

Valget av en vinkel for orienteringen er ikke begrenset av Excel til overskrifter. Så du kan også snu hvilken som helst annen celle rundt hvilken som helst vinkel.

Imidlertid må det være veldig gode grunner til dette, fordi resultatet sjelden ser bra ut og å jobbe med dette roterte innholdet er også raskt kjedelig.

Hvis du vil vri mange celler i riktig vinkel, er endringen i trykkorienteringen for hele dokumentet vanligvis det bedre valget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.