Excel: Konverter enheter – som fungerer veldig enkelt

Excel gjør det enkelt å konvertere enheter, dvs. Fahrenheit til Celsius, tomme etter centimeter eller kvadratmeter med kvadratmeter. Alle jobber med en enkelt funksjon.

Slik fungerer det: konverter enheter til Excel

  1. Bruk en formel av denne formen i cellen som resultatet er å motta: = Konvertere (;;);
  2. Den første parameteren, dvs. «» i ovennevnte ordning, inneholder indikasjonen på cellen, som inneholder den opprinnelige verdien, for eksempel «A1» .
  3. Som en andre parameter skriver du forkortelsen for måleenheten der den opprinnelige verdien er gitt, for eksempel «i» for «tomme».
  4. Den siste parameteren er målenheten, om «CM» for «centimeter».

Det er klart at konvertering vanligvis er en enkel operasjon: mer enn multiplikasjon eller kanskje til og med tillegg brukes sjelden. Men du må kjenne de respektive formlene – og de er allerede fikset i Excel.

De ønsker ikke å utføre en konvertering i det hele tatt, men inkluderer bare enheten som ° C eller m² i cellen? Les deretter videre her: Excel: Bruk tilpassede formater

reklame

Eksempler på å konvertere målingsenhetene

I felt B4 er det en temperaturverdi i ° Fahrenheit. Du vil konvertere den til ° C. For å gjøre dette, skriv formelen i ønsket celle = Konvertere (b4; "f"; "C")

Som alltid i Excel, i stedet for celleadressen, kan du også legge inn en numerisk verdi i den første parameteren. Hvis du vil vite hvor mange centimeter 24 tommer, bruk formelen = Konvertere (24; "i" "CM") og motta resultatet av 60,96 centimeter.

Hvis du har en hel serie med verdier som må konverteres fra en enhet til en annen, kan du bruke Excels evne til å bare kopiere celleverdier med musen. Den første parameteren for formelen blir deretter justert, slik at konverteringen passer for hver verdi i serien din.

Også interessant: Les hvordan du kan konvertere sekunder i timer, minutter, minutter og sekunder.

Slik vil Excel hjelpe deg med å finne de riktige enhetene

Hvis du skriver inn formelen med funksjonen og er på den andre parameteren, viser Excel deg en liste over alle mulige enheter. Hvis du klikker på en av dem, legger den automatisk til Excel i formelen din.

Excel kan konvertere veldig enkelt enheter.

Med den andre parameteren er assistansen da smart nok til å vise deg bare de målenhetene som samsvarer med det første utvalget, dvs. om de fire eksisterende enhetene for temperaturer.

Listen over de foreslåtte målenhetene passer til den første inngangen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.