Excel: Hvordan bruke funksjonen i tabellene dine

For mange sofistikerte Excel -tabeller er Svernie () og Verver () uunnværlig. Les her hvordan disse funksjonene hjelper deg.

Funksjonen er en referansefunksjon. Så det tjener til å finne felt over innholdet fra et bestemt celleområde. Sverter sjekker en forhåndsbestemt serie celler sammenlignet med en spesifisert komparativ verdi og lokaliserer den første cellen som har den sammenlignede verdien nevnt.

Svern har en søsterfunksjon som heter Wverlich. Vi leter alltid etter i den første kolonnen (referanse) eller linjen (werver) i området du spesifiserer. De første bokstavene i de funksjonelle navnene refererer til søkretningen som brukes: «vertikal» eller. «Horisontal». I det følgende vil vi ikke være spesielt involvert i referansen. Imidlertid gjelder alle uttalelser som er gitt for referanse her – bare med den forskjellen at denne funksjonen fungerer horisontalt.

Parametrene til tjenestefunksjonen

Funksjonen har følgende anropsskjema:

Referanse (søkekriterium; matrise; kolonneindeks; rekkevidde_ referanse)

Den første verdien i parameterlisten er den komparative verdien du vil bruke for søket. Den må ha en celle slik at Excel finner den. I motsetning til du kanskje mistenker, er det bare en verdi som er tillatt her, men ingen logisk uttrykk. Referansefunksjonene sjekker bare for «den samme eller større».

På andreplass er det matrise, Så området du vil bruke til søket. Sverter bruker den første kolonnen for søket, dvs. kolonnen helt til venstre i søkeområdet, topplinjen.

Med Kolonneindeks, Så den tredje parameteren for funksjonen, indikerer hvilken celle som skal returneres i forhold til cellen med verdien funnet. Hvis verdien for indeksen er 1, er dette selve nettstedet. Hvis du skriver inn en 2 her, er det cellen til høyre for stedet (inkludert hvis du bruker Werzi), og så videre.

Den siste parameteren Område har et uheldig navn som ikke forklarer betydningen av parameteren. Han bestemmer om søket etter verdien skal være presis (da må du bruke feil som en parameterverdi) eller om Excel også er fornøyd med en verdi enn søkekriteriet (Område er sant eller ikke spesifisert).

Svwerweis -ordningen

Fare Hvis du ikke skriver inn den siste parameteren til Svernie/Wverfei eller stoler på den, må verdiene dine sorteres i området som er søkt gjennom! Ellers gir ikke funksjonen deg det forventede resultatet! Du kan finne forklaringen på dette på slutten av dette tipset.

De to variantene avhengig av verdien til den siste parameteren er forskjellig i deres funksjon. Først av alt, ta en titt på den enklere saken Område = Sant det eksakte søket brukes.

reklame

Hvordan bruke spesifikasjon for et eksakt søk

Et vanlig eksempel på dette ville være en telefonliste. De har et nøkkelfelt i det, for eksempel personalnummeret til alle ansatte.

Bildeliste

Hvis listen er lang, tar det problemer å søke den for hånd. Ved hjelp av funksjonen fungerer det mye bedre.

For å gjøre dette, skriv inn personalnummeret til den ansatte i en celle. Cellen til høyre for den skal deretter sende ut telefonnummeret og en celle videre til høyre. Navnet på den ansatte vises videre til høyre.

Eksempel treffer telefonliste

For å oppnå dette resultatet, skriv inn formelen i celle B1 på følgende måte. Hvis telefonboken din, dvs. det røde merkede området, har forskjellige kompass, må du justere den andre parameteren (dvs. delen rød på bildet).

Søk i telefonliste

I cellen til høyre ved siden av, som er å motta navnet på den ansatte du leter etter, kopierer du formelen som nettopp skrevet inn, men velg «4» som en kolonneindeks, som tilsvarer navnefeltet i listen.

Telefonlisten trenger ikke å ha stigende sortering for det første feltet med personalnummeret. Fordi dette brukes her som en siste parameter, er det et eksakt søk som gjør det unødvendig.

Et enkelt eksempel på Sverter med et «Unnable Search»

En forhandler gjør fraktkostnadene avhengig av verdien av kjøpene: fraktflaten er 10 euro opp til 50 euro, fra 50-100 euro er det 5 euro og fra 100 euro kunden ikke trenger å betale en porto.

Du kan kartlegge denne regelen i følgende tabell, som i den første kolonnen alltid inneholder den lavere verdien av det respektive intervallet (dvs. 0-50, 50-100, 100-):

Excel fraktbord

Slik at tabellen kan brukes med et talende navn i formelen, merk fraktkostnadstabellen for dette området Navnet «Fraktfane».

I eksemplet, Mark som området B6 til C8 og bare skriv inn navnet i navnebroren øverst til venstre på navnet

Excel Picture Name Entry

Øverst i bordbladet, beregningen for en spesifikk ordre. Verdien av varene legges inn øverst, inkludert i B2 Funksjonen for oss skal beregne riktig fraktgebyr, og i cellen nedenfor legger vi opp begge verdiene.

For å bestemme fraktkostnadene, skriv følgende funksjon i Cell B2:

= Sverter (B1; fraktfane; 2)

Excel bør derfor gå gjennom celler B6 til B8 en etter den andre og motvirke verdien som finnes i den med søkekriteriet, hvis verdi er i B1. Med den første verdien, som er større eller like en egen verdiverdi laget av B1, forblir søket på denne linjen. Verdien av cellen blir deretter returnert til høyre, fordi kolonneindeksen er gitt som 2.

reklame

Slik fungerer det ueksakt søket i detalj med en referanse

Den opprinnelige forklaringen om at Svern leter etter den første verdien som passer inn i ordningen er en forenkling. Slik at du forstår oppførselen fullstendig, bør du huske det. Som et eksempel tar vi eksemplet ovenfor med en inngått varverdi på 32 euro.

Excel tar først den første cellen og sjekker om verdien er mindre eller lik søkeverdien. Siden 32 er større enn 0, går Excel til neste celle. Her møtes tilstanden (32 <= 50) zu und die Suche ist erfolgreich. Nun geht Excel wieder einen Schritt zurück und verwendet diese Zeile als Fundstelle, gibt also 10 Euro Versandkosten aus.

Hvis du for eksempel vil legge inn en euro i celle B6 og deretter lage en fraktkostnadsberegning med en verdi på 0,99 euro, rapporterer Excel en feil (#NV). Fordi Excel har suksess i den aller første sammenligningen, men ikke kan gå tilbake en linje.

Så usorterte verdier fører til en feil

På grunn av logikken til Excel «Finn den første cellen som er større enn søkeverdien og deretter gå tilbake», er det rare resultater hvis du ikke har sortert verdiene dine som stiger og fungerer med den «UNCRACT» -versjonen av serien, dvs. den siste parameteren på sett eller la være helt..

Ta en titt på følgende liste som et selskap ønsker å bestemme Commission of Sales -ansatte avhengig av omsetningen som er gjort:

Excel Commission Table

Hvis du jobber et uutveldende søk her og ved hjelp av en henvisning til Commission for Sales of 12.Ønsker å undersøke 000 euro, skrive

= S Feil (12000; A2: B4; 2)

Det Excel gjør er:

  • Se A2, verdien er mindre enn søkeverdien, så fortsett
  • Se A3. Verdien er større enn 12.000, ett skritt tilbake
  • Gi verdi i B3

Excel sender derfor ut at den ansatte 1.500 Euro -kommisjonen bør motta, selv om det bare er 1.200 skal være.

Med en sortering av kolonne A vil imidlertid utgangen være riktig.

Vil du bli kjent med to kraftige funksjoner fra Excel? Her kan du lese hvordan du kan finne og lese opp den siste verdien av en liste med sammenligning () og indeks ().

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.