Excel: Formatbord og gjør visuelt tiltalende

Du vil forskjønne et bord uten mye krefter? Les her hvordan det fungerer veldig enkelt. Pluss: Tips om hvordan du kan avgrense og tilpasse bilformatering.

Excel tabellformatering ved trykk på en knapp

 1. Sett markøren et sted i bordet.
 2. Klikk i båndet begynne På knappen Format.

  Menypunktet Format.

 3. Finn en formatering fra den viste paletten du liker.

  Du kan velge mellom disse formatene.

 4. I neste trinn bestemmer programmet automatisk det aktuelle området inkludert kolonneoverskrifter og viser resultatet som en områdeformel og grenser til cellene. Her kan du gripe inn igjen ved å endre formelen eller merke området med musen.

  Området for det nye tabellformatet bestemmes automatisk.

 5. Etter å ha klikket på Ok Programmet formaterer området etter ønske.

  Ved trykk på en knapp er en pen tabell laget av kjedelige tall.

Kanskje i tabellen deres, vil kolonneoverskrifter som krysser over hele linjen også gjøre det ganske bra? Les deretter videre her: Lag skrånende overskrifter.

reklame

Juster tabellformateringen

Hvis du ikke liker den foreslåtte formateringen, klikker du igjen Format og se etter et alternativ.

Fordi området for den nåværende tabellen fremdeles er lagret, er det ikke noe ytterligere spørsmål til det effektive celleområdet.

Du kan til og med teste hvordan den respektive formateringen ser ut ved å krysse musen alene fordi effekten vises live likt.

Formatering av matching av designet

Forresten, fargekombinasjonene i oversikten passer alltid inn i det nåværende fargeskjemaet, som under Sideoppsett – design ble valgt. Hvis det ikke er noe som passer for deg i listen over formatering, kan du endre designen.

Også her er det tilstrekkelig å kjøre over forslagene med musen, og bordarket ditt viser en forhåndsvisning av endringene. Hvis du da har funnet en formatering du vil, klikker du bare på den, og endringene vil bli installert godt i tabellen din.

I designene bestemmer du det grunnleggende utseendet på bordet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.