Excel: Bestem linje eller kolonne med høyeste verdi

Hvis du har en liste over verdier i Excel og ønsker å finne den største eller minste verdien (dvs. maksimum eller minimum), trenger du ikke gjøre dette for hånd. Fordi denne dumme jobben gjør en enkel Excel -formel for deg.

Hvordan beregne maksimalt en liste

  1. Anta at du har resultatet av en konkurranse i form av en tabell. Det er gitt av mennesker med sin respektive poengsum.

    Excel liste personer med poeng

  2. Hvis du vil bestemme den største verdien av kolonne B, er dette veldig enkelt: du skriver i en gratis celle (i vårt eksempel B12):

    = Maks (B2: B10)

  3. Denne cellen B12 Inneholder nå den maksimale verdien fra området som er nevnt i formelen.

reklame

På denne måten bestemmer du tilleggsinformasjon for maksimalt funnet

Nå vet du hva den høyeste poengsummen er, men ikke hvem som har nådd den. Svaret på dette spørsmålet gir kjeden til to Excel -funksjoner.

SAMMENLIGNING() Finner plasseringen av en celle i et celleområde som har en viss verdi. I vårt eksempel gir cellen B12 denne verdien. Den inneholder maksimal verdi.

Indeks () leverer innholdet i en med funksjonen SAMMENLIGNING() Funnet celleposisjon funnet.

Som en kjede av begge formlene i eksemplet, skriv inn følgende i celle A12:

= Indeks (A2: A10; Sammenligning (B12; B2: B10; 0))

Som et resultat gir funksjonen SAMMENLIGNING() I eksemplet med celledekselet “8. Celle ovenfra ”og anvendelsen av denne relative posisjonen til område A2: A10 ved hjelp av Indeks () bringer riktig resultat «verdien av celle A9» eller «Angela».

Resultatet ser da litt slik ut:

Excel Finn maksimal verdi på en liste

Husk at metoden som vises bare kaller den første av listen i tilfelle et punktnivå. Hvis denne saken er relevant for deg, må du sjekke den manuelt. På den annen side, hvis oppgaven er «finne en av maksimalverdiene i listen», er dette et gyldig resultat.

Det er ikke sikkert du vil bestemme den største eller minste verdien av en liste, men bare bestemme den siste verdien?

Hvordan finne den minste verdien av en liste

Hvis du vil finne den laveste verdien, må du bytte ut i cellen B12 lett Maks () gjennom Min ():

= Min (B2: B10)

Du er allerede ferdig, fordi den videre logikken for å bestemme personen er uavhengig av hvordan innholdet bestemmes i B12. Cellen A12 vil nå ganske enkelt levere fornavnet som tilsvarer verdien i B12 og dermed personen med veldig få poeng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.