Excel: Arbeide med filterfunksjonen til Excel 365 fungerer så enkelt

Alle som har Excel -abonnementsutgave kan bruke den nye geniale filterfunksjonen. Med deres hjelp er filtreringsdatabaser mye enklere enn med tidligere Excel -versjoner.

Hvordan bruke den nye filterfunksjonen til Excel 365

 1. Anta at du lagret en liste over kjøretøyer i en Excel-bord-kanskje bedriftens flåte ditt flåte.

  Noen få eksempel data for demonstrasjon av filterfunksjonen

 2. Nå vil du ha listen i en begrenset form i Excel -dokumentet: Bare dieselbilene skal vises der.
 3. Det er tilstrekkelig hvis du skriver en gratis celle:
  = Filter (A2: D11; C2: C11 = "Diesel")
 4. Excel setter automatisk inn verdiene fra dataområdet under denne cellen der kolonnen C har verdien «diesel». For eksempel ser resultatet slik ut:

  Filterfunksjonen legger uavhengig utvalgte celler til et annet punkt.

reklame

De viktigste merknadene for riktig filter

 • Den første parameteren for filter () bestemmer dataområdet, hvis linjer skal vises i resultatet hvis de tilsvarer filtertilstanden.
 • Den andre parameteren inneholder tilstanden. I eksemplet ble det bestemt at de respektive linjene fra området C2: C11 skulle inneholde verdien «diesel». (I tråd med den nye filter () -funksjonen har Excel mottatt en metode for å bruke et helt celleområde i en sammenligning)
 • Hvis ingen verdi tilsvarer dataområdet for tilstanden, vises #Kalk i målområdet #Kalk! For å unngå dette, bruk den valgfrie tredje parameteren. Der bestemmer du hvilken melding som skal vises hvis evalueringen gir et tomt resultat:
  = Filter (A2: D11; C2: C11 = "Diesel"; "Dessverre funnet ingen passende data"))
 • Hvis plassen i målområdet ikke er tilstrekkelig til at dataene skal inkluderes, fordi Excel ellers vil overskrive en dekket celle, vil du motta meldingen #overflow!
 • Hvis du konverterer dataområdet til en tabell, kan du formulere formelen slik at du kan forstå det mye bedre. Dette kan se ut som utvalget av dieselbilene:
  = Filter (flåte; flåte [drivstoff] = "diesel")
 • De opprinnelige dataene og målområdet kan finne sted i separate tabeller i en Excel -fil. Dette bruker i mange tilfeller tydeligere. Du trenger bare å navngi tabellen når du refererer til celleområdene. Hvis de opprinnelige dataene for eksempel er i tabell1 og du vil motta listen over dieselbiler fra eksemplet i tabell2, bruk denne formelen:
  = Filter (tabell1!A2: D11; Tabell1!C2: C11 = "Diesel")

Så bruk og- eller. Eller logikk

Hvis du for eksempel vil bestemme alle dieselbiler som kommer fra 2019 eller senere, skriver du

= Filter (A2: D11; (C2: C11 = "Diesel")*(D2: D11> = 2019))

Dette fungerer fordi Excel ikke fungerer med de logiske verdiene internt. I stedet bruker den numeriske verdier: feil tilsvarer 0 og det er sant alt bortsett fra 0. Multiplikasjonen i formelen fører til at tilstanden resulterer i feil ting hvis minst en av multiplikatorene 0, dvs. feil resultater. Dette tilsvarer en og lenke.

Det er like lett å oppnå Oder -tilstanden: erstatt multiplikasjonen med et tillegg. Hvis minst en av forholdene er riktige, er verdien av tilsetningen enten 1 eller 2 – som tolkes av Excel som sann. Bare hvis begge forholdene mislykkes, vil ikke kjøretøyet vises i målområdet fordi 0+0 null resultater.

reklame

Slik fortsetter du under kompliserte forhold

Du kan også undersøke tilstanden, dvs. den andre parameteren for filter () -funksjonen. Skriv for eksempel tilstanden til vårt første eksempel til celle E2:

= C2: C11 = "Diesel"

Som du kan se, fyller Excel uavhengig hele celleområdet opp til E11 med resultatet av sammenligningen uten å kopiere formelen:

Hvordan undersøke hvilke dataregistreringer som blir tatt i bruk i den filtrerte visningen.

Bare de linjene der resultatet er sant i kolonnen nettopp fylt vises i målområdet for filterfunksjonen.

I dette enkle eksemplet kan fordelen med de innsatte verdiene ikke umiddelbart fange øyet. Imidlertid, hvis du bruker mer komplekse forhold, kan du for eksempel bruke denne metoden for å ha det respektive resultatet i en egen kolonne for individuelle elementer i tilstanden din og dermed forenkle feilsøkingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.