Dimensjoner for takrenner: Dette betyr informasjon som 6-delt eller 7-delt

For dimensjoner for takrenner er det en gammel og ny variant av størrelsesspesifikasjonen. Her kan du finne ut hvordan du konverterer enhetene som ble brukt tidligere, for eksempel «7 deler» til den for øyeblikket vanlige navngivningen.

Dimensjoner for takrenner

gammelt tiltak Nytt tiltak
8-del 25er
7-del 28er
6-del 33
5-del 40 -tallet
4-del 50 -tallet

reklame

Hva betyr «7-delt»?

Et navn som «7-delt» kommer fra tiden da arbeidsstykkene for regnrenner ble opprettet ved å dele et standardark på 2 meter bredt i samme størrelse. De ble deretter bøyd i den vanlige formen halvsirkelformede.

En 7-delt renner hadde en metallstripe på ca. 28,5 cm (200 cm: 7).

Roof Channel i størrelse 7-delt (Foto: Markus Schraudolph)

I dag er kanalene ikke lenger referert til av deres skillelinje, men tar det (avrundede) tiltaket på den liggende metallstripen. Den 7-delte kanalen som brukes som et eksempel kjøres nå som en 28-rennestein.

Forresten, du kan ikke bare måle rennens diameter og deretter bestemme omkretsen med antall PI -sirkler. Fordi på begge sider er kanalene bøyd igjen i motsatt retning for å gi rennen stabilitet og for å skjule de skarpe kantene på platen.

Slik beregner du dimensjonene for takrenner

  1. Del 200 cm etter nummeret som står på «… delvis».
  2. Resultatet er den nøyaktige bredden på platen som brukes til kanalen.
  3. Avrunde resultatet til en hel centimeter, og du har vanlig størrelse i dag.

For eksempel har en 7-delt renner en størrelse på 28,5 cm (200 cm: 7). Fordi betegnelsen er avrundet, styres en slik takrenne som en «28er».

Hvis du også vil vite hvordan du bedre kan beskytte regnrennene dine mot miljømessige påvirkninger: galvaniserte tannhjul varer lenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.