Dette vil forhindre at en dørlås brukes

Allerede i de første kule høstkveldene er det fare for å spise dørlåser. Om vinteren skjer det igjen og igjen at kolleger er sent fordi de ikke kunne fange opp bilene sine umiddelbart.

En isete dørlåser er ikke bare irriterende og sikrer unødvendig stress tidlig på morgenen, de er også farlige – fordi de som er under tid presset kjører raskere og muligens i fare selv. Derfor bør fenomenet forhindres på et tidlig tidspunkt. Ellers må du degenerere dørlåsen.

Dørlås av en bil med satt inn nøkkel – (Foto: Martin Goldmann)

Bare med fuktighet kan en dørlås satt

Dørlåser på bilen kan bare dø hvis de har blitt fuktige på innsiden. Du kan gjøre mye mot penetrering av vann:

  • Hvis nøkkelen faller i snøen en gang, berør den løse snøen og fjern vannfall med et lommetørkle eller papirhåndkle. Fuktigheten som fester seg til nøkkelen kan bli is i slottet og få den blokkert når du fryser.

    Snø på bilnøkkelen kan ha ubehagelige konsekvenser – (Foto: Markus Schraudolph)

  • Hvis den lille klaffen ikke lenger fungerer, som beskytter låsens indre mot smuss og fuktighet, er den fullstendig utsatt for værpåvirkningene. La deretter låsen reparere og holde snø og vann bort så langt som mulig.
  • Vet du at låsene dine er vippet til ising, du bør sjekke dørlåsene etter en tur i snøen eller når regn og tørke dem om nødvendig med et lommetørkle.
  • Eldre dørlåser ønsker å opprettholdes. Bruk enten grafittspray eller spesielle pleieoljer . De forhindrer også glasur. Normal olje har ikke noe sted i slottet fordi det kan forringes funksjonen til låsesystemet ved å fjerne det.

reklame

Gni med frostbeskyttelse

Det kan også være nyttig å gni dørlåsen med litt frostbeskyttelse for kjølevann (glysantin) etter tørking. For å gjøre dette, bør du ta på deg noen få engangshansker og deretter suge et stykke kjøkkenpapir med frostvæske. Dette kan deretter gnides i låsen og vil sikre at et islag ikke kan dannes så raskt.

Man må imidlertid merke seg at frostbeskyttelse er giftig: hvis du ikke berører dørlåsen umiddelbart etter behandlingen, og du bør ikke lenger berøre selve nøkkelen hvis mulig. Selv om han aldri kommer i kontakt med middelet, er forsiktighet alltid bedre enn tålmodighet.

Bilvask bare på varmere dager

Bilvasken skal bare utføres om vinteren hvis den må være og værforholdene er riktige. De varmere dagene er ideelle for bilvask, siden risikoen for glasur er litt lavere. Imidlertid, hvis kjøretøyet kan plasseres i en garasje om natten, er det ingenting imot å vaske på kjøligere dager. Dørlåsen skal tørkes grundig etter det, slik at den til tross for all forsiktighet, ikke er isete.

På grunn av den store mengden væske som brukes, representerer bilvasker om vinteren alltid en viss risiko. Hvis mye væske forblir i dørlåsen og ikke fordamper, blir den is over natten og er da ikke lenger lett å fjerne. I verste tilfeller er dørlåsen til og med så isete at den ikke lenger kunne åpnes på normal måte. Kjøretøyet må da gå til verkstedet, der slottet enten er profesjonelt dyppet eller til og med erstattet.

reklame

Når det gjelder kulde før du vasker låsene, kan du trykke over

Det anbefales å vaske bilen bare når det gjelder pluss grader. Men hvis det ikke er noen annen måte, bør du i det minste ha en liten tesafilm eller limtape med deg.

Lim låsene på kjøretøyet før du kjører i bilvask. Dette forhindrer at vann kommer inn og senere fryser i slottet. Etter vasking kan du fjerne Scotch -filmen igjen hvis du også tørker speilene eller tar av eller legger til antennen.

Les her hvordan du får bilen din varm om vinteren.

Kaskevaskemiddel er ikke en låsesmed

Det høres faktisk logisk ut: Det som er riktig for bilvasken, skal være billig for Tüschloß: Hvis den er isete, sprayer du bare litt av frontruten og isen er borte.

Dessverre vil dette være en kortsiktig suksess. Fordi disse tilsetningsstoffene består av alkohol og stort sett også vann. Hvis alkoholen har gått, vil vannet som nå har blitt dypt penetrert bare blokkere låsen enda mer når låsen fremdeles er kald nok. Så bruk bare spesielle dørlåser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.