Dette gir deg betinget formatering av Excel

Med møblene Betinget formatering Excel gir en mulighet for effektive optiske effekter som er satt opp til høyre. Hvis dette ikke er nok, kan du oppnå individuelle mål gjennom dine egne regler.

Slik fungerer den betingede formateringen

Det grunnleggende prinsippet her: Basert på innholdet i celler, oppstår en innvirkning på optikken. Den betingede formateringen, for eksempel, farget alle celleverdier for en i en slående farge som faller fra et normalt verdiområde, merker i fargen i en kalenderhelger eller legger vekt på ordrer i en liste hvis leveringstid er overskredet.

Det er enklest hvis du bruker den prefabrikkerte formateringen som har blitt tilbudt siden Excel 2010, for eksempel for å gi en celle en farge avhengig av verdien din. Da kan du enkelt skille lave celleverdier.

reklame

Hvordan ha celler farget avhengig av verdien

  1. Merk et celleområde med numeriske verdier.
  2. Klikk på fanen begynne på symbolet Betinget Formatering.
  3. Bruk alternativet fra valgmenyen åpning Fargeskalaer.
  4. Velg en av fargegradientene som tilbys. De er bare forskjellige i farger, ikke i funksjonen.

    Med Betinget formatering Du kan raskt nå en fargelegging av celler avhengig av verdien din.

Resultatet er en fargelegging av cellene, der den laveste verdien i området er den første fargen, en middels verdi den andre og en høy verdi den tredje fargen. Her, for eksempel, fargeskala rødgulgrønn, som viser godt i hvilke måneder telefonkostnadene har gått ut av hånden.

Eksempel på fargeskalaen grønn-gul-rød.

Fargeleggingen er dynamisk: Hvis du endrer verdien for mars til 40 euro i eksemplet over, endres fargen på feltet til grønt.

Dette tilbyr fortsatt den enkle betingede formateringen

I tillegg til fargeskalaen, kjenner Excel noen andre metoder for celleformatering om verdien den inneholder:

  • Regler for å fremheve celler Bestem om du vil ha celler som er over/under en terskel, er i et intervall eller har en viss verdi.
  • Varianten Regler for topp/laveste Verdiene understreker de 10 cellene med de høyeste verdiene, med alle verdier i topp 10%-området eller alle som er over gjennomsnittet. Det samme er da mulig ved hjelp av …lavest… Også for den andre enden av skalaen.
  • Database Avhengig av verdien, innlem en stolpe i cellen i en viss farge. Den høyeste verdien i ditt område vurderes med 100% fylling og de mindre celleverdiene er mindre proporsjonale. Du kan for eksempel bruke dette til å vise avvik i en liste over verdier.
  • Valget Symbolsetninger Til slutt tilbyr du forskjellige ikoner for å visualisere fordelingen av de numeriske verdiene i celleområdet, for eksempel fargede piler, trafikklys eller forenklede søylediagrammer.

Her kan du se den betingede formateringen  Fargeskala, Database og Symbolsetninger side ved side. reklame

Individuelle regler utvider mulighetene for betinget formatering

Hvis ingen av de forhåndsdefinerte typene appellerer til deg, klikker du på Ny regel – Bruk formel for å bestemme cellene som skal dannes og kan deretter sette sammen en passende metode med en vanlig ordning. Dette inkluderer alltid en formel og en formatering valgt av deg. Hvis formelen griper, trer den valgte formateringen i kraft.

Eksempler på bruk av betinget formatering

En nyttig applikasjon for dette er fremheving av celler som brukeren har fylt.

Noen aktiviteter, for eksempel vekslende farging av linjer for å skape mer oversikt, er bare tilsynelatende bedre å bli gjort for hånd. For med hver sletting og lim må du omarbeide. Nok en jobb for all-purpose-funksjonen til Excel.

Det er forhold som Excel ikke kan tilby noen prefabrikkerte løsninger. For eksempel, hvis visse celler skal farges når innholdet tilsvarer en oppføring av en liste over verdier. Her kan du lese hvordan du ganske enkelt kan løse et slikt krav ved å installere verdiene du leter etter i formelen. Alternativt kan du også outsource verdiene i ditt eget område: Hvordan merke celler i Excel, hvis verdi skjer i en annen tabell

Hvis hver verdi bare er tillatt i en liste, hjelper den betingede formateringen deg til å gjenkjenne flere forekomster av oppføringer. Dette er med den prefabrikkerte betingede formateringen Doble verdier I prinsippet, tilgjengelig med mindre arbeid, men din egen formel gir deg mer fleksibilitet her. Eksemplet vårt viser hvordan du gjør fargen mer intenst når en celleverdi vises mer enn to ganger.

Formatering basert på datoverdier

Vi har også noen tips for deg, spesielt for bruk av datoinformasjon i betinget formatering.

Hvis du for eksempel lister opp personlister, vil du vite hvem som har bursdag i dag eller feirer en milepæl bursdag i nær fremtid.

Hvis beskyttelsen av avtaler som tidsfrister eller leveranser skal sjekkes, kan Excel også tjene godt ved å merkbart legge vekt på avtaler om avtaler. Slik at noe slikt ikke skjer med din egen ytelse, det hjelper hvis du snart vil heve de kommende avtalene i fargen.

Hvis du vil fremheve hver dag i en kalenderlignende tabell som faller på en helg, er Excel også det rette verktøyet for det. Med liten innsats kan du deretter bruke prinsippet til å lage en fleksibel årlig kalender som inneholder hver dag i et gitt år.

En betinget formatering som drar fordel av ukedagen viser eksemplet i spissen som er relatert til andre celler. Her, i en skiftplan, støttes alle ansatte av ansatte når den respektive dagen faller i en kolonne på vei i helgen.

Bruk funksjonen veldig ofte i en tabell? Så vil Excel hjelpe deg med å administrere betinget formatering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.