Dette betyr fargene på SATA -tilkoblingene på en hovedplate

Hvis du åpner datamaskinen din, finner du SATA -tilkoblinger harddisk i den. Men hva med fargen på stikkontaktene? Og hva du skal gjøre hvis platen ikke blir gjenkjent av hovedtavlen? Våre råd hjelper her.

Dette betyr fargene på SATA -tilkoblingene på en hovedplate

Hvis du vil koble SATA harddisken til hovedbordet, er du ofte et mysterium: Sokverene har forskjellige farger. Denne fargekodingen kjennetegner typen respektive tilkobling.

Blå Sata -stikkontakter

Disse tilkoblingene er beregnet på den raskeste SATA -standarden ved 6 Gbit/s. På grunn av den nedadgående kompatibiliteten, kan du også bruke harddisker som ikke mestrer de 6 Gbit/s, men uten noen hastighetsfordel

Svarte og røde sata -stikkontakter

Dessverre er det forskjellige betydning her avhengig av hovedtavleprodusenten. Generelt sett skal fargene skille raid-kapabel for de normale tilkoblingene. For dem betyr raid at de kan bytte 2 harddisker sammen for å la dem løpe speilet, noe som øker feilsikkerheten.

Hvis du ikke har slått på RAID -funksjonen i BIOS, kan du bruke disse tilkoblingene som normalt. De spesielle raid -stikkontaktene er definitivt par i alle fall. En farge som har et merkelig antall stikkontakter på hovedtavlen, karakteriserer derfor ikke raid-kapable grensesnitt.

SATA-tilkobling på hovedtavle- (Foto: Markus Schraudolph)

På bildet kan du se en Asus -hovedplate, hvis to svarte tilkoblinger er beregnet på RAID -operasjon. Den røde tilkoblingen er en normal SATA -type.

reklame

Tommelfingerregel for å koble Sata harddisker

Hvis du ikke har noe perspektiv på tilkoblingene, kan du lese nummeret på tilkoblingsuttaket på hovedplaten og orientere deg til følgende enkle regel:

  • Moderne harddisker tilhører en gratis blåhet Boks med det laveste portnummeret
  • Alle andre harddisker eller andre enheter der hastigheten ikke betyr noe, kobles til den første ikke-blå Rifle

Har du ikke lenger en SATA -forbindelse? Da kan du fremdeles bruke en ekstern harddisk.

Hvis Sata harddisk ikke blir gjenkjent av hovedplaten

Dataoverføringen mellom harddisken og hovedplaten kan kjøres på SATA -standarden i forskjellige hastigheter. I de første SATA -enhetene var datahastigheten 1,5 Gbit/s. Senere ble 3 Gbit/s og 6 Gbit/s lagt til.

Vanligvis forhandler platen og hovedplaten hastigheten som skal brukes. Det er grunnen til at for eksempel en rask harddisk fungerer uten problemer i en gammel PC, hvor hovedtavlen bare dominerer den langsomme datahastigheten.

I visse tilfeller fungerer imidlertid ikke denne forhandlingen, og harddisken blir ikke gjenkjent av PC -en. For eksempel er noen eldre via brikker kjent for dette problemet.

I et slikt tilfelle må du spesifisere den langsomme datahastigheten på 1,5 Gbit/s. Det er to måter for dette:

  • Harddisken har en stolpe for små kontaktplugger («Jumper»), og instruksjonene eller et avtrykk viser oppgaven som datahastigheten er godt satt til den lave verdien
  • Det er ingen genser, men et spesielt program fra produsenten for å konfigurere forskjellige innstillinger. Det opprettes alltid en oppstarts -CD eller en diskett som en PC må heves. Dette skal være en moderne datamaskin som gjenkjenner platen slik at kommunikasjon fungerer. For Hitachi, IBM og Excel Store harddisk, er det for eksempel Feature Tool -programmet.

reklame

Adapter kobler intern harddisk med PCen eksternt

Ekstern harddiskadapter – (Foto: Markus Schraudolph)

Allerede for 15 euro er det USB -adaptere som du raskt kan få tilgang til datamaskinens harddisk uten å måtte installere dem på en PC. Adapterne tar med seg egen strømforsyning og er egnet for både den eldre standard PATA/IDE og for SATA -grensesnittet.

Ved hjelp av en slik adapter kan du for eksempel få de tidligere dataene dine uten å måtte installere harddisken i din nåværende PC eller Mac. Du tar ganske enkelt den gamle harde platen ut av skapet og kobler den til PCen. Hans bolig forblir, og du trenger ikke en gang å starte på nytt. For i prinsippet fungerer disse adapterne så vel som elektronikken til en ekstern harddisk.

Også praktisk: Hvis notatboken din blir en garanti, kan du bare utvide harddisken, henge på en annen datamaskin ved hjelp av en adapter og brenne en sikkerhets -DVD. Fordi kundeservicen ofte legger friskt vinduer på det når problemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.