Dette alternativet til superlimet herder på kort tid

Bondic er et UV -lim. Dette betyr at det ikke fungerer ved å tørke eller blande to aktive ingredienser. I stedet er limet hardt ved bestråling med ultrafiolett lys. Les hvordan du jobber med det.

Dette er inkludert i Bondic -settet

Bondic Starter-settet, som du får i jernvarehandelen eller på Amazon i rundt 20 euro, inneholder en stabil brakett med innebygd LED-lys, en svart ampull med lim, en fil og rengjøringsputer.

Det hele er i en aluminiumskassett med høy kvalitet slik at de enkelte delene ikke går tapt.

Bondisk innhold- (Foto: Markus Schraudolph)

Bortsett fra den oransje holderen, kan du kjøpe alle andre komponenter. For eksempel koster en limkassett rundt 8 euro.

reklame

Hvordan jobbe med UV -limet fra Bondic

 1. Rengjør limpunktene med den medfølgende rengjøringskluten eller ren alkohol. Avhengig av overflaten, kan det også være fornuftig å grovt med filen
 2. Sett limets ampull i den oransje braketten og lås den ved en liten rotasjon.
 3. Ta av hetten og påfør limet ved hjelp av den fine kanylen. Det ser ut som superlim, men det er så tykt at han ikke flyter bort på egen hånd.

  Søker til Bondic Adhesive- (Foto: Markus Schraudolph)

 4. Bruk nå den andre siden av pinnen og slå på LED -lampen med fingertrykk. Limet er herdet på 4-8 sekunder og forblir krystallklart.

  Courage Bondic – (Foto: Markus Schraudolph)

 5. Fordi limet kan brukes i flere lag, er det godt egnet til behandling i to trinn: bare fikse objektene som skal være lim med etterligningsrekkefølge, og deretter bruke nok materiale til at en tilstrekkelig stabil tilkobling kommer til.

Etter herding kan du slipe eller arkivere limpunktet. For dette formålet inneholder settet slipingsenheten i veien for en spikerfil.

Mulighetene for UV -limet

Det nye limet kan brukes ganske universelt, for eksempel når du tirrer eller for rask reparasjon av alle mulige materialer. Fordi det ikke har noen løsningsmidler eller aggressive ingredienser, er det ingen begrensninger for materialene, for eksempel med sensitiv plast eller styrofoam.

Bondic er egnet for å lime deler, fylle hull og sprekker eller modellering – i det minste i liten skala.

På grunn av herding til og med tynne lag, er materialet også godt egnet til å gi steder med en beskyttende tetning, for eksempel etter liten skade.

Det herdede limet har omtrent konsistensen av hardplast. Så det blir ikke så krystalllignende som et sekund, men har fortsatt en minimal fleksibilitet. Dette er nyttig for anvendelsesområder der vibrasjoner oppstår.

Den målrettede herdingen er en stor fordel. Med superlim kan du bare oppnå dette med en dyr aktivatorspray. Herding av varmt lim kan også defineres klart i tide, men det er ikke så fast.

Fordi limet ikke herder uten UV -lys, kan du lagre det uten å nøle. Når det.

reklame

Begrensninger og ulemper

 • Det er helt viktig at lyset når hele limet. På grunn av prinsippet er deler som ligger i skyggen av UV -lyset. Det er derfor godt egnet for punktformet tilkoblinger, ikke for flat liming.
 • For eksempel, hvis du har et litt absorberende materiale, vil herdingen bare nå limet på overflaten og bare gå ned minimalt.
 • Hvert eneste minimalt skitt eller fettlag på materialet forstyrrer styrken til liming.
 • UV -limet er ikke helt billig, slik at du ikke vil bruke det hver dag, men bare spesielt for problemstilfeller der andre lim fungerer dårlig,.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.