Department of Department for Bohrer hjemmelaget

Når du borer et hull er det ikke bare riktig diameter, ofte må hullet også ha en viss dybde. For å bore hullet nøyaktig til riktig dybde, hjelper det Avdeling for øvelser. Hvis boret ditt ikke har noe slikt, kan du hjelpe deg med et limbånd. Les nå hvordan det fungerer.

Hvordan bore hull til riktig dybde

Hva du trenger for dybdeangrepet

  • Limbånd (helst farget)
  • hvis nødvendig. en saks
  • Måler

Slik gjør du et dypt stopp for øvelser selv

  1. De fleste boremaskiner har et dypt stopp som kan brukes til å sette riktig dybde. Hvis du har en eldre maskin, trenger du ikke kjøpe en ny modell. Du kan hjelpe deg selv med enkelt triks og gjøre et dypt stopp for boret selv.
  2. Sett opp limtape, hvis farge skal skille seg ut i forhold til boret som brukes. Du trenger også en målestokk for å måle avstanden.
  3. Stram nå boret inn i maskinen og måle ønsket boredybde fra spissen av boret langs skaftet.
  4. Lim deretter limtape på boret i henhold til den målte dybden og pakk det rundt to til tre ganger.
  5. Dybdestoppet for øvelser er allerede klart, og du må bare stoppe når du borer når det hjemmelagde merket ditt er festet.

Boring Deep Mal – (Foto: Markus Schraudolph)

Som et alternativ kan du også kjøpe dype stoppringer for øvelser. Disse er rimelige og er skrudd fast på boret. De oppfyller samme funksjon som limtape. Så du trenger egentlig ikke ringene. Limbåndet oppfyller samme formål som et dypt stopp for øvelser.

Hvorfor er riktig boredybde så viktig?

Hvis det borede hullet ikke er dypt nok, passer ikke dyvelen og skruen. Hvis det er for dypt, kan det skje (avhengig av applikasjonen) at du kommer ut med boret på den andre siden av arbeidsstykket. Det er grunnen til at riktig boredybde er viktig.

Du kan også være interessert i:

Hengende bilder – det er slik det fungerer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.