De viktigste tipsene på teltkonstruksjonen

Kjør av med teltet og tilbring en naturlig ferie – dette er en fristende idé for mange mennesker. Med vår Tips forTeltkonstruksjon Det er også en god tid for camping -nykommere.

Det rette stedet å slå leir

Før du bygger teltet ditt, bør du ta deg tid til å velge teltnettstedet ditt. Du bør ta hensyn til følgende punkter:

  • Velg et litt hevet område for teltkonstruksjon og godta hardere og ujevn jord.
  • Selv om det ser fristende ut: mose eller myk jord er vanligvis ikke et godt valg for campingplassen. En slik overflate oppstår fra det faktum at vann forblir spesielt lenge på disse stedene etter et regn – dødelig for en campingplass.
  • I våre breddegrader kommer vind og regn vanligvis fra nordvestlig retning. Juster derfor teltet ditt slik at inngangen til sørøst viser. På værsiden bør du beskytte teltet spesielt godt. Unymmetrisk bygde telt, for eksempel tunnelerte telt, er mest stabile med den smale siden til vinden.
  • Hvis du leir i et varmt område, er du takknemlig for hver skyggekake. Hvis det er skygge -inngivende trær eller busker, bør du vurdere på forhånd om du liker å sove i lang tid og teltet derfor skal være i skyggen om morgenen, eller om du foretrekker å tilbringe ettermiddagen i det kjølige teltet.
  • Sett aldri teltet ditt rett under et tre. Down -Drippende harpiks kan feste det ytre teltet, fallende grener kan ødelegge hele teltet og i verste fall. Etter en nedbør er teltet heller ikke tørt i timevis ved å slippe fra treet.
  • Også når du camping i fjellet, er det en risiko ovenfra: Selv små fallende steiner kan forårsake livskader hvis det er tilstrekkelig fall.
  • Når du camping ved sjøen, må du sørge for at teltet er over flomlinjen. Du kan gjenkjenne disse ved å vaske opp blåskjellskåler, algrester, tre og sivilisasjonsavfall. Finn omgivelsene samvittighetsfullt for eldre flomlinjer. Planlegg tilstrekkelig avstand for sterke bølger under en storm.
  • Elvsenger er tabu som lagringsplass. Selv på en lys, vakker dag kan det regne et sted oppstrøms. Den bølgende tidevannsbølgen kommer i stor hastighet. I beste fall er det tid til å redde deg selv, utstyret er tapt.
  • Taboo er også en campingplass ved siden av en peis. Gnistene brenner i det ytre teltet i løpet av sekunder.

Tel etablering på en eng – (Foto: Martin Goldmann)

Du kan også være interessert i: Hvordan finne riktig sovepose

reklame

Forbered campingplassen

Når du bygger telt, er det også viktig å sjekke gulvet på forhånd. Steiner, røtter og grener skader ikke bare søvnkomfort, men kan også skade teltetasjen. Hvis du er en øving av ditt fremtidige soveplass: en basebølge er plaget eller en stein fremdeles er skjult? I et slikt tilfelle er det ofte nok å bevege teltet noen få håndbredde, og det sover bedre.

Tips: En overflate av bunnen under teltbunnen beskytter mot skade.

Ikke glem vanngrøft under teltstrukturen

Etter teltstrukturen er det fornuftig å trekke en regnavløpsgrøft rundt teltet. Det tar litt tid og svette, men innsatsen er verdt det siste når det begynner å regne om natten.

Selv en grøft på noen få centimeter dyp og bredde forhindrer at regnvannet leter etter et avløp direkte under teltet. Hvis teltet ikke har absolutt vanntett jord, fører dette raskt til en fuktig søvnglede.

Den raskeste måten å trekke avløpsgrøfta med en stabil pinne. Trekk grøften direkte på ytterkanten av teltet. Deretter er vannet som strømmer ned fra telttaket også avledet.

Men vær forsiktig: Hvis du leir på en campingplass, er grøfta vanligvis forbudt. I alle fall kan du spørre seteeieren før du begynner med grøfta.

Tips: Du trenger ikke bare å ta hensyn til noen få punkter når du setter opp teltet. Det er også noe å vurdere når du demonterer. Og at når teltet har blitt vått gjennom regn. I dette tilfellet bør du gjenoppbygge teltet etter reisen hjem og la det tørke som det samme som mulig. Ellers er det en trussel om lagerflekker eller til og med mugg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.