CD og DVD merket riktig

Hvis du ofte forbrenner CDer eller DVD -er, bør du absolutt sørge for å merke dem riktig, ellers etter en stund er det et håpløst kaos.

En CD

I tillegg til fagfolkene som trykker ut emnene med et ekstra lag med maling, er det også noen alternativer for hjemme. I dette tipset leser du hvilke typer bokstaver det er og hva du må vurdere.

Merkelapp

Å merke det blanke med en etikett er en av mulighetene. Slik ser de selvbrente CD -ene ganske profesjonelt ut. I alle fall bør en spesiell CD -etikett brukes, siden klistremerkene må ha en absolutt symmetrisk vektfordeling.

Bruk et normalt klistremerke eller en asymmetrisk etikett, CD eller DVD kommer inn i stasjonen i stasjonen. Så stasjonen kan ikke rotere rundt. I verste fall vil stasjonen din bli skadet. Dette gjelder spesielt for veldig raske stasjoner og data -CDer.

Hvis du vil merke CD-en din med slike etiketter, trenger du følgende ting: CD-etiketter av høy kvalitet, programvare for å skrive ut etikettene og et sentreringshjelpemiddel.

Sentreringshjelpen er viktig for å virkelig plassere etiketten i midten, ellers kan det lett oppstå.

Hvis en etikett delvis blir oppløst over tid, skal CDen ikke lenger brukes i en stasjon fordi det kan være skade på CDen og stasjonen.

Mange slot-in stasjoner har vanskeligheter med limte emner, da etikettene er lettere å løsne her ved å sette den inn.

reklame

Merkelapp

Sannsynligvis er den enkleste metoden å merke en CD eller DVD med en penn. Imidlertid er ikke hver penn egnet for dette.

Voksblyanter er uegnet fordi de kan føre til ubalanse eller voks smelter i stasjonen og stasjonen smurt.

Nyere emner har en grov maling på toppen som beskytter datalaget. Slike emner kan merkes med en myk blyant. Dette kan også slettes igjen om nødvendig.

Ellers kan disse emnene også enkelt merkes med en vanntett filtforfatter eller foliepenn.

Hvis du bruker eldre emner med en jevn maling, bør du sørge for at filtforfatteren er lite i løsningsmiddel eller gratis. Oppløsningsmidlet i blekket kan ellers skade det sensitive datalaget.

RW og dobbeltsidig DVD

Rolings som kan brukes flere ganger, bør merkes med en myk blyant eller en vannoppløselig filtpenn eller foliepenn slik at bokstaven alltid kan føres opp til dags dato.

Hvis en vanntett penn landet på en slik tom, kan du lese hvordan du kan bli kvitt den igjen: Fjern vanntette penner med alkohol.

Med tosidig DVD-blanke kan du bare merke den gjennomsiktige ringen i midten. Alt annet ville hindre å lese dataene. En vanntett filtforfatter eller en filmpenn er også best egnet her.

For profesjonelle bokstaver kan du ta en helt annen måte og kjøpe en brenner som kan merke emnene i seg selv, som modellene med tillegg LightScribe I navnet HP og Lite-On.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.