Bytt individuelle dekk – det er fornuftig?

Hvis et dekk går i stykker, vil du ofte bytte ut det enkelte dekk. Imidlertid er det noen få bekymringer. Les tipsene våre her.

Før kjøp av et nytt dekk, bør en reparasjon av det mangelfulle dekket absolutt vurderes. En reparasjon er også mulig med rørløse dekk.

Du kan bytte et enkelt dekk?

Hvis dekket ikke er mulig, kan du selvfølgelig kjøpe et nytt dekk og sette det sammen. Imidlertid virker dette bare fornuftig hvis dekkene ennå ikke er for gamle.

Hvis det andre dekket på aksen allerede er veldig gammelt og sprøtt, er det bedre å erstatte begge dekkene i samme akse.

Et nytt dekk har en mye høyere stabil friksjon enn en gal. Hvis to dekk av forskjellig kvalitet er montert på en akse, kan det føre til kjøretøyet ut av bremsing. Dette skaper økt risiko for ulykker.

Platt – Bytt ut eller reparer dekk? – (Foto: Martin Goldmann) Advertising

Dekk på en akse må ha identisk profil

Men det er også juridiske krav som må observeres. I henhold til loven må begge dekkene til en akse ha en identisk profil og være av samme kvalitet. Dekkene på forakselen trenger ikke nødvendigvis å være identiske med dekkene på bakakselen.

Noen workshops eller dekkforhandlere er et stort problem i denne sammenhengen. Så snart du bare vil ha et nytt dekk samlet, kan du prøve å selge dere fire dekk for dyktige handelsmenn. Det hevdes ofte at det er altfor farlig å fornye bare et enkelt dekk. Imidlertid gjelder dette argumentet bare i saken hvis de andre dekkene allerede er ekstremt gale.

Det er selvfølgelig best hvis du har en pålitelig forhandler som råder deg i detalj og vurderer om du trenger ett eller to nye dekk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.