Brukt bil: tidligere eier og hva betyr «førstehånd»?

Brukt bil «førstehånd» – det høres fristende ut, men er ikke en kvalitetsfunksjon i seg selv. Les her hva du bør ta hensyn til når det gjelder de tidligere eierne av en bil.

Brukt bil «førstehånd»

I eldre biler kan du også forvente at et første -hånd kjøretøy er i bedre stand fra motoren – forutsatt at den forrige eieren har kjørt forsiktig. Jo mer forskjellige eiere reiste på en bil, jo større er slitasje på motoren være. Til syvende og sist er dette imidlertid vage forutsetninger.

Selv om «første -hånd» høres fristende ut, kan du se nærmere på bilen og spørre hvem som har kjørt alt med bil. Hvis en hel familie vekselvis reiste med kjøretøyet, er det ingen vesentlig fordel.

Brukt VW Caddy – (Foto: Martin Goldmann)

Det er viktigere at tjenesten er fullstendig dokumentert. Det er grunnen til at «første -hånd» er et mykt argument når du kjøper bil.

reklame

Se på kjøretøybrevet

  • Det er verdt når du kjøper en bruktbil for å ta en titt på kjøretøybrevet. Hvor mange tidligere eiere hadde bilen? Det skal ikke være mer enn to med en fem år gammel bil. I eldre biler er tre tidligere eiere akseptable. Alt om det indikerer en agurk som du bør holde fingrene.
  • Av samme grunn er økt forsiktighet passende hvis brevet bare har et sekundært brev. Jada, et kjøretøybrev kan gå tapt. Men det kan også bety at bilen hadde så mange tidligere eiere at det opprinnelige brevet var fullt og at registreringskontoret ga ut et nytt. Kjøretøyet kan ha blitt lagt ned en stund. Sunn mistillit er også passende her.
  • Hvis du allerede holder brevet i hendene dine, vil du også sjekke hvor lenge den siste innehaveren har besatt bilen. Hvis han bare kjørte ham i kort tid, kan det være at han ikke var fornøyd med bilen. Kanskje fordi bilen er veldig utsatt eller en mandagsbil.

Spørsmål om den forrige eieren

  • Hvis du kjøper en brukt bil fra en forhandler, kan du be om den forrige eieren i alle fall. Fordi dette gir deg informasjon om hvordan et kjøretøy ble brukt på forhånd.
  • Bilen kan tidligere ha blitt brukt i et bilutleiefirma (mange forskjellige sjåfører), på farten som firmabil (sannsynligvis færre sjåfører) eller på en kjøreskole (mange sjåfører som siler bilen).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.