Bruk limpistol – slik fungerer det

Varm limpistoler er tilgjengelige for noen få euro. Du bør imidlertid vurdere noen få punkter hvis du bruker en limpistol for å oppnå gode resultater .

Prinsippet om det smeltende limet er enkelt, men effektivt: varme genereres i limpistolen, som likviser limet. I denne tilstanden kan han våte delene som skal settes godt sammen. Hvis limet da har blitt solid ved avkjøling, gir dette deg en stabil forbindelse.

Som med alle vedheft, skal materialene være tørre, støv og fettfrie. Ellers vil ikke limpunktet tåle mye.

Hvis mulig, grove overflater tidligere. Fordi dette favoriserer limets ansvar på arbeidsstykket.

Du kan enkelt fjerne overflødig lim når du er væske. Hvis limet allerede er litt kjølig, la det avkjøles helt, ellers vil det trekke stygge tråder.

Hvis limet er kaldt og herdet, kan du for eksempel kutte overflødig med en kniv. Hvis limet av den hardere typen, kan den vanligvis også sages, arkiveres eller freses.

Egnede materialer for limpistolen

Tre, plast, lær, kork eller stoffer er veldig enkelt å behandle med et varmt lim. Fordi limeffekten utelukkende er basert på ansvaret til det varme limet og det ikke er noen løsningsmidler i spillet, trenger du ikke å frykte noen bivirkninger for plast.

Tekstiler er også godt egnet. Imidlertid bør du her merke at væskelimet kan være i stand til å drikke stoffet fullstendig, og at det kan forekomme på baksiden.

Keramikk som materiale er ganske egnet i seg selv, men det er fremdeles sjelden å bli informert. Fordi porselenets hardhet rett og slett ikke når det varme limet og limpunktene vil være målbruddspunktene igjen ved neste uhell. I tillegg kan en tynn ordre ikke oppnås med varmt lim, slik at reparasjonen alltid vil se skjemmende. Her foretrekker du å bruke spesiell superlim med keramisk batteri eller 2 komponentlim, for eksempel expoxy harpiks.

Et alternativ er også under UV-lys lim, for eksempel bondic

reklame

Hvordan lim metaller med varmt lim

Du bør definitivt avfelle metalliske overflater med alkohol. På grunn av prosesseringsmaskinene gjenstår ofte olje som reduserer limeffekten.

Fordi de vanlige metallene er ekstremt gode varmeledere, er oppvarmingen av delene som er lim ekstremt viktig her. Så bruk enten en hårføner eller bedre en varm luftpistol for å temperere.

Selv med metaller, bør du slå på for glatte arbeidsstykker om nødvendig. Så her enten med et sandpapir eller en flex med en skrapeskive . Når det.

Disse materialene er ikke egnet

Det er klart: alle materialer som ikke tåler varme er vanskelige å lime med en varm limpistol. Myk PVC, styrofoam og mange andre skum er vanskelige.

Veldig myk styrofoam limt sammen fungerer vanligvis veldig dårlig (det er bedre å bruke et spesielt styrofoam lim eller hvitt lim). Det fungerer bedre med dette harde skummet på andre materialer. Her bruker du ikke limet på styrofoam, men på det andre arbeidsstykket og setter styrofoam på det der.

Kompakte styrofoam -varianter som styrodur eller roofmate (for det meste grønt, blå eller rosa) fungerer ganske bra. Du skal bare ikke bruke for mye lim.

Hvis i tvil.

reklame

Pass på behandlingen

Sett aldri pistolen direkte på bordet eller teppet. Slik at det slipp limet ikke gjør noen skade, setter et treplate, en boks eller annen beskyttelse under.

Frisk lim som faller på huden din er ganske vanlig. Fordi limeffekten av materialet og dets konduktivitet skaper ekte forbrenninger. Så hansker er tilrådelig. Likevel skjer noe, deretter de berørte områdene under det flytende kalde vannet eller på annen måte avkjøles raskt.

Kjøp varme limblyanter

Ta et mønster av stangen din. Fordi de er tilgjengelige i varianter med forskjellig diameter.

De normale store pistolene med 11 millimeter tykke limstenger er veldig vanlige. De mindre pistolene for fin tinkering, derimot, har vanligvis en diameter på rundt 7 millimeter.

Lengden er derimot mindre viktig. Veldig lange pinner kan gjøre det vanskelig å bruke pistolen, men du kan enkelt forkorte stengene.

Vær oppmerksom på hardhet og utførelse i pinnene

Det er limpinner i forskjellige konsistenser. Bruk harde penner for tilfeller der det er spesielt viktig for stabilitet. Myke penner er derimot en fordel hvis materialene endrer volumet (for eksempel tre) eller der vibrasjoner oppstår.

Spesielt med dekorative kunsthåndverk kan den militære fargen på limet være urovekkende. I hobbybutikker finner du limpinner i mange farger. Det er absolutt en som passer bedre for søknaden din. Det er også effekter som for eksempel inneholder glitter.

Riktig

Før slutten av limpinnen i pistolen forsvinner, bør du gi forsyninger. For med mange versjoner av limpistolene er manuell utsettelse litt fiddly.

Det er grunnen til at de til tider tar neste pinne ut av emballasjen og tar på seg en dråpe midt i den ene enden.

Lim deretter den nye pinnen til pinnen som fremdeles ser ut av pistolen. Gjør dette på en slik måte at pinnene ikke blir utlignet slik at pistolen kan sette inn den nye limpinnen uten motstand.

Hvis det ikke fungerer så bra og påfyll av lim kommer til stillhet i det videre arbeidet, kan du bare skyve litt for hånd til problemområdet er overvunnet.

Hvordan fjerne limet igjen

Hvis du vil løse liming, er det faktisk bare to metoder.

a) De varmer opp limpunktet slik at limvæskene igjen og slipper gjenstandene fra hverandre. Siden smeltepunktet til de vanlige varme fetteren ligger utover 100 ° C, er en hårholder ikke tilstrekkelig for dette. Så du må enten bruke en varm luftpistol eller kan legge små gjenstander i ovnen og varme. Forsikre deg om at du ikke forårsaker varmeskader på materialene og beskytter hendene med tykke arbeidshansker når du berører.

b) De skiller gjenstandene gjennom mekanisk innflytelse. Avhengig av limpunktet, kan du skjære gjennom limet med en kniv, så det, redigere med et kyllingverk eller kutte ut glatte limoverflater med et stabilt fyllstoff. Men vær forsiktig. Ofte tåler limet og limet mer enn selve materialet, og de ødelegger arbeidsstykkene deres.

Du vil aldri kunne fjerne varmt lim helt fra tekstiler. Fordi flytende lim trenger dypt inn i fibrene, og på grunn av det høye smeltepunktet, kan ikke fjernes ved å vaske på koke nivået på vaskemaskinen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.