Bremseklossene er utslitte?

Gale bremseklosser representerer en betydelig sikkerhetsrisiko. Slik fortsetter du når du vil gjenkjenne tilstanden til bilbremseklossene dine.

Se bremseskiver

Ta en titt bak hjulene på kjøretøyet utenfra. Foran er dette veldig bra med hjulene tatt. Selvfølgelig kan du også bruke hjulbytte for å inspisere bremsene.

Du ser en sølvplate i pizza-størrelse.

Rustspor på bremseskiven er ufarlig, det er rust, som ganske enkelt bremset bort.

Hver bremseskive som allerede er kjørt i noen tusen kilometer har en liten rop, som deretter ser ut som sporene med rekord.

Hvis det er klare dype spor, bør bremseskivene endres, for selv om de har nye bremseklosser installert, slites de ekstremt raskt. Den mangelfulle bremseskiven «spiser» de nye beleggene. Erstatningen av skiver og belegg er tryggere og billigere på lang sikt. Årsaken til dannelsen av spor kan være fremmedlegemer, for eksempel steiner som har satt seg fast mellom bremseskiven og bremseklossen. Også underordnede eller vanvittige bremseklosser fører til dette problemet.

Hvis du ikke kan oppdage bremseskiver på bakhjulene selv når du ser nøye, vil du sannsynligvis kjøre en liten bil som bremser med trommelbremser bak. En slitekontroll for trommelbremser er mulig og bare mulig når hjulene fjernes. Én trøst: trommelbremsene som dekker varer ekstremt lange, spesielt i små biler. Ti år og mer til det første nødvendige dekkingen ikke er uvanlig.

Sykkelendring er en god mulighet til å sjekke bremseskiven. reklame

Kontroller bremsevæsken

  1. Åpne panseret.
  2. Kontroller bremsevæskestativet i kompensasjonsbeholderen.
  3. Dette er den minste beholderen med et gjennomsiktig plasthus i motorrommet.
  4. Bremsevæskens stand skal være mellom markeringene “min.»Og» Max «løgn.

Gjør et notat om væskenivået (med kjøretøyet som bare står (eksempel “nøyaktig på maks.»Eller» to millimeter under maks.»). Dette er viktig for å kunne stille en presis diagnose senere (se trinn 4).

Sen container – (Foto: Martin Goldmann)

Prøvekjøring

Overlater deg til hørselen din. Slipende gni lyder når bremsepedalen er enkel (ingen full bremsing!) angi vanvittige bremseklosser. Dette gjelder ikke de første bremsene etter litt lenger (en natt er nok). Dette er fuktighet og rust, som først må bremses. Hvis støyene ikke forsvinner selv etter gjentatte bremser, er dekkene faktisk utslitt.

reklame

Kontroller bremsevæsken igjen

For å være helt trygg, åpne panseret og sjekk messen på bremsbladet. Når han har sunket, er dekningene klare for utveksling. Tapet av væske oppstår fordi bremsestempene går nærmere platen på grunn av mangelen på en dekkende tykkelse. Dette er den farlige av vanvittige bremseklosser: Pedalstien forblir den samme!

Konklusjon: Bremseskiver og bremsevæske som står regelmessig er verdt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.