Boligplanter: Kypros gress (falsk papyrus) Multipliser riktig

Papyrus Branch- (Foto: Markus Schraudolph)

Kypros gress: eiendom etter stiklinger

Skjær en håndfull stengler med en lengde på 20-25 cm ut av kronen til den eksisterende papyrus. Men bruk bare stilkene som har en liten krone på toppen.

Forkorte bladene til omtrent halvparten av lengden og sett inn snittene sammen i et glass fylt med vann. Vannet skal dekke blomst -lignende deler av stilkene som nå peker nedover. Hell ferskvann med noen få dager for å kompensere for den fordampede delen. Etter 14 dager vil du se at små røtter og like etterpå vil de første små avleggerne danne seg.

Så snart stiklingene har utviklet nok røtter, kan du flaske dem. Det er best å plante alle stilker sammen. Det ser fint ut og tilsvarer også det naturlige vekstbildet av denne gressrike planten. Forsikre deg om at jorden alltid er tilstrekkelig fuktig for å beskytte de unge plantene mot å tørke ut.

reklame

Kypros gress: Eiendom av offshoot

Spesielt på veldig store Kypros gresskopier, dannes ofte en eller flere avleggerne på kronen som vokser rett ut av kronen. Skill disse avleggerne nøye fra morplanten og legg dem i et vannglass – denne gangen ordentlig rundt. Etter en uke eller to har den unge planten dannet nok røtter til å bli plantet i sin egen gryte med en godt dampet jord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.