Bilen starter ikke, men batteriet er fortsatt ok

Batteriet er fremdeles intakt, men bilen starter ikke? Hvis bilen alltid begynner verre og verre, trenger den ikke nødvendigvis å påpeke et mangelfullt batteri. Hvis batteriet er fire år gammelt eller enda eldre, er det absolutt den viktigste mistenkte, men det er en annen mulig årsak.

Elektrisitetsforbrukere i bilen

Spesielt biler som er utstyrt med kompleks elektrikk lider ofte av mangel på energi. Dette er fordi, spesielt om vinteren, mange forbrukere er slått på for å få bilen varm:

  • oppvarming
  • Seteoppvarming
  • Bakre skiveoppvarming
  • fan
  • Oppvarmet utvendig speil

For eksempel, hvis du bare flytter bilen om vinteren noen kilometer, er belastningen som er utført ofte ikke nok til å kompensere for mengden som suger en kald start og forbrukerne fra batteriet. Generatoren kan ikke kompensere for forbruk på korte avstander om vinteren.

Seteoppvarmingen er en del av en av de store strømforbrukerne om vinteren kan svekke batteriet – (Foto: Markus Schraudolph) reklame

Reagere med den første trettheten

Så hvis du innser at bilen alltid blir sliten når du starter, og du har en relativt ung og godt vedlikeholdt (se: Kontroller syrestativet til bilbatteriet).

Etter omtrent en halv times kjøretur, er energibalansen i kjøretøyet omtrent balansert. Fra denne tiden har batteriet mer belastning enn før det starter. Etter en times kjøretur, skal lasten være tilstrekkelig for en kraftig kald start.

Alternativ: Heng på laderen

Hvis det ikke lenger er å reise, kan du også koble til en batterilader over natten. Det er best å bruke en moderne automatisk ladeenhet fordi det tar for seg batteriet mer skånsomt enn de gamle metallboksene som ganske enkelt pumper en viss strøm inn i batteriet.

Etter å ha ladet gjennom reisen eller laderen, ikke merker du forbedring, må du sjekke batteriet av et spesialistverksted eller bytte dem med en gang.

Hvis det fungerer bra med den kalde starten etterpå, har du sannsynligvis begrenset problemet og må alltid ha batteriet ladet med en av de to metodene når det blir sliten igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.